Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 30 okt 2018 13:03

Dividendportefeuille: vastgoed witte raaf in moeilijke week

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Na een moeizame week resteert dit jaar een plus van 1,4% voor de dividendportefeuille. Tegenover opnieuw enkele grote dalers staat ook genoeg positief nieuws. Zo zijn er uitblinkende vastgoedaandelen.

De nieuwsstroom blijft slachtoffers maken. Eerst waren er Bayer en 3M als grote dalers op weekbasis na cijfers, en later ook nog Texas Instruments (-9,5%) en SEB (-15%). Laatstgenoemde, het Franse bedrijf achter Moulinex en Tefal, stelde teleur met een slechter dan verwacht operationeel resultaat in het derde kwartaal.

De omzet van SEB steeg wel, met 5,6% tot €1,6 mrd. Ook verwacht het bedrijf, dat sterk aanwezig is in China, nu een organische groei van 8%. Eerder was de prognose nog 7%. Al met al lijkt de koersdaling zeer overdreven. Zeker gezien de nu wel heel erg aantrekkelijke waardering, met een geschatte k/w van slechts 14 voor volgend jaar. Dat maakt groeiaandeel SEB bij de huidige koers van €122 echt een koopje.

Genoeg positief nieuws

Toch is het niet alleen maar ellende, met onverwacht goede cijfers van onder meer United Technologies, Microsoft en Intel. Ook waren er, ondanks de lagere beurs, koerswinsten op weekbasis voor VF Corp, PepsiCo, Marriott International, Assa Abloy en Unilever.

De twee grootste stijgers op weekbasis waren de twee vastgoedfondsen, Realty Income (+6,2%) en Simon Property (+5,2%). Beide Real Estate Investment Trusts (REITs) blijven het daarmee uitstekend doen, met deze week zelfs een nieuw hoogtepunt voor Realty Income op ruim $61. Daarmee is Realty Income sinds de aankoop voor de dividendportefeuille in februari inmiddels goed voor +27% en is de weging opgelopen tot 3,5%.

PPG Industries, dat na de cijfers nog een flinke tik kreeg, maakte de grootste koerssprong in anderhalf jaar tijd op nieuws dat activistische belegger Trian een belang heeft genomen.

In de dividendspecial van deze week staat het complete overzicht van de dividendportefeuille, inclusief de bijgewerkte ex-dividendagenda voor alle aandelen. Zie voor meer informatie ook het Dividend E-magazine van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!