Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
image description
Advies Stephen Hendriks, 22 okt 15:20

Prima cijfers en nieuwe overname voor Novartis

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Zoals verwacht heeft Novartis de omzetverwachting voor het lopende jaar opwaarts bijgesteld. In plaats van een omzetgroei van 2-5% gaan de Zwitsers nu uit van 5-9%.

Deze bijstelling volgde na keurige derdekwartaalcijfers van met name de farmadivisie. Deze zag de omzet – tegen constante wisselkoersen – met 9% stijgen tot $8,6 mrd. De twee andere divisies – oogheelkunde en generieke medicijnen – boekten een lagere omzetgroei. Voor het concern als geheel groeide de omzet daardoor met 6% tot $12,8 mrd. De winst per aandeel nam ook met 6% toe tot $1,32. Daarmee ligt Novartis keurig op schema om mijn taxatie van $5,25 voor heel 2018 te behalen.

Overname

Naast de cijfers maakte Novartis ook de overname bekend van Endocyte, voor $2,1 mrd. Hiermee versterkt Novartis zijn positie in zogeheten radiopharmaceuticals, medicijnen op basis van radioactieve isotopen. Met een k/w van 16,5 voor het lopende jaar is Novartis niet goedkoop, maar de pijplijn van nieuwe medicijnen is goed gevuld en de operationele marge verbetert gestaag.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!