Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Advies Stephen Hendriks, 22 okt 2018 15:20

Prima cijfers en nieuwe overname voor Novartis

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Zoals verwacht heeft Novartis de omzetverwachting voor het lopende jaar opwaarts bijgesteld. In plaats van een omzetgroei van 2-5% gaan de Zwitsers nu uit van 5-9%.

Deze bijstelling volgde na keurige derdekwartaalcijfers van met name de farmadivisie. Deze zag de omzet – tegen constante wisselkoersen – met 9% stijgen tot $8,6 mrd. De twee andere divisies – oogheelkunde en generieke medicijnen – boekten een lagere omzetgroei. Voor het concern als geheel groeide de omzet daardoor met 6% tot $12,8 mrd. De winst per aandeel nam ook met 6% toe tot $1,32. Daarmee ligt Novartis keurig op schema om mijn taxatie van $5,25 voor heel 2018 te behalen.

Overname

Naast de cijfers maakte Novartis ook de overname bekend van Endocyte, voor $2,1 mrd. Hiermee versterkt Novartis zijn positie in zogeheten radiopharmaceuticals, medicijnen op basis van radioactieve isotopen. Met een k/w van 16,5 voor het lopende jaar is Novartis niet goedkoop, maar de pijplijn van nieuwe medicijnen is goed gevuld en de operationele marge verbetert gestaag.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!