Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Erik Klooster, 22 okt 2018 10:04

De Vopak-traditie en andere wegen: 15 koopadviezen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Er zijn aandelen die snel weten te overtuigen. Andere hebben meer tijd nodig. Neem Vopak, dat daarin inmiddels een heel eigen weg heeft ontwikkeld. Je zou het de Vopak-traditie kunnen noemen. In dit overzicht vindt u een toelichting op Vopak en de andere Nederlandse aandelen die wij recent een koopadvies hebben gegeven. We hebben ze bekeken door de bril van de technische analyse.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze kooptips van buitenlandse aandelen op basis van technische analyse. Vandaag het overzicht van Nederlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Geldende adviezen

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor Nederlandse aandelen.

Ahold Delhaize
Ahold Delhaize op de proef gesteld (24 augustus)
Ahold Delhaize heeft sinds eind mei een koopadvies. Het jaar 2016 en de eerste helft van 2017 verliepen dramatisch, maar daarna was er plots herstel. De koers wist opwaarts uit het dalende trendkanaal te breken. Wel werd Ahold Delhaize rond de afgelopen jaarwisseling aan een serieuze test onderworpen.
AMG
AMG: rendement van meer dan 390% (24 augustus)
Het koopadvies van AMG dateert van september 2015. Sindsdien staat het aandeel op een rendement van ruim 390%. Begin dit jaar was er voor het eerst sinds eind 2016 een dip in het koersverloop. Het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde werd getest maar wist uiteindelijk voldoende steun te bieden.
ArcelorMittal
Arcelor had tijd nodig (28 september)
ArcelorMittal heeft sinds oktober vorig jaar een koopadvies. Sindsdien zijn we getuige geweest van een gematigde koersontwikkeling; 2018 was geen al te groot succes. Tot afgelopen week plotseling een koersstijging van 10% kon worden genoteerd.
ASR
ASR weer van houdadvies af (12 oktober)
Enkele maanden geleden hebben we ASR veiligheidshalve op ‘houden’ gezet. Nu de opwaartse trend weer is hervat, zetten we het aandeel terug op ‘kopen’. We hadden ASR afgelopen zomer een houdadvies gegeven toen de koers door de stijgende steunlijn was gezakt.
Basic-Fit
Koopadvies Basic-Fit bevestigd (24 augustus)
Krap een jaar geleden honoreerden we Basic-Fit met een koopadvies, na een opwaartse uitbraak uit een horizontale trading range. De koers had daarin een jaar lang gefluctueerd. De uitbraak betekende een klassiek koopsignaal.
Fagron
Twee koersdoelen voor Fagron (17 augustus)
Fagron staat sinds april dit jaar op onze kooplijst. Toen brak het aandeel opwaarts uit de duidelijk gedefinieerde zijwaartse rechthoekformatie waarin het bijna een jaar lang had gefluctueerd. Deze rechthoekformatie werd voorafgegaan door een opwaartse trend van een jaar. Op dit moment hanteren wij twee koersdoelen.
Heijmans
Heijmans al ruim een jaar op ‘kopen’ (31 augustus)
We beloonden Heijmans in augustus vorig jaar met een koopadvies. Dat koopadvies brengen we nu opnieuw onder de aandacht. Het aandeel zit namelijk nog altijd in een stijgend trendkanaal en vond recent steun aan de onderkant van dit kanaal.
Kiadis Pharma
Kiadis Pharma overtuigt, ook na een flinke correctie (19 oktober)
Ondanks een stevige correctie zit Kiadis Pharma nog altijd in een stijgend trendkanaal. We laten het aandeel op ‘kopen’ staan. De positie ook na de daling nog op een winst van zo’n 25%.
Nedap
Nedap: een plus van 60% (12 oktober)
Nedap behoort tot onze langstlopende koopadviezen van de Nederlandse beurs. Het koopadvies dateert van september 2016 en de winst op de longpositie bedraagt nu een kleine 60%. Deze winst werd
vooral aan het eind van 2017 opgebouwd.
NSI
NSI stelt niet teleur (27 juli)
NSI blijft nog altijd keurig in het opwaartse trendkanaal. We herhalen ons koopadvies. NSI heeft sinds zomer vorig jaar het predicaat ‘kopen’ en onze positie staat nu op ruim 11% winst.
OCI
Steeds hogere bodems voor OCI (17 augustus)
Sinds 2016 werden de belangrijke bodems bij OCI op steeds hogere niveaus gevormd. De uitbraak door de weerstand van €22 was daarom een bevestiging van het onderliggende positieve beeld. Het daaropvolgende koersverloop bevestigde dit beeld.
Ordina
Ordina tart het lot (12 oktober)
Ordina daagt momenteel het koopadvies uit. De koers is teruggevallen naar het oude uitbraakpunt. Idealiter zou de koers nu moeten opveren van de bovenkant van de oude zijwaartse beweging. Als dat gebeurt, spreken we van een succesvolle pullback.
Unilever
Nieuw koopadvies voor Unilever (10 augustus)
De kopers hebben de overhand bij Unilever en daarom trekken we het advies op van ‘houden’ naar ‘kopen’. Een extra reden voor onze adviesverhoging is de doorbraak door de weerstand van €47,50. Het houdadvies dateerde van eind vorig jaar. De koers was toen door de horizontale trendlijn op €47,50 gezakt.
Value8
Value8 had een weg te gaan (5 oktober)
Value8 heeft een complexe bodemvorming achter de rug. Aanvankelijk bekeken we de koersvorming met de nodige scepsis. Sinds mei dit jaar stond het aandeel op ‘houden’. De koers brak toen uit een dalend trendkanaal.
Vopak
Koersontwikkeling volgens de Vopak-traditie (28 september)
Waar de trend bij Vopak in 2016 en 2017 neerwaarts was gericht, kijkt deze dit jaar omhoog. Eind 2017 en begin dit jaar werd een dubbele bodem gevormd; het startschot voor de huidige trend. Hogere toppen en bodems waren het gevolg. Echter wel in de Vopak-traditie van zo nu en dan forse op- en
neerwaartse koersuitslagen.

U vindt al onze adviezen voor Nederlandse én buitenlandse aandelen in het jongste nummer van Beleggers Belangen.cu

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!