Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
image description
Opinie Michiel Pekelharing, 16 okt 13:35

Superstock: hoog dividend, lage kosten

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden

Deze week is onze Superstock een bank die zijn thuisland heeft verlaten om kosten te besparen. Een veelbelovende tactiek.

Nordea werd begin oktober in één klap een van de grootste banken van de eurozone, toen de van oorsprong Zweedse bank zijn hoofdkantoor naar Helsinki verplaatste. Kostenbesparingen zijn het belangrijkste motief voor de verhuizing. Topman Casper von Koskull voorspelt dat de kosten door deze zet met €1,2 mrd kunnen dalen. Als de bank de plannen goed uitvoert, kan het bedrijfsresultaat van circa €4,5 mrd in 2018 de komende jaren verder oplopen.

Digitaal bankieren

De kostenbesparingen door de verhuizing en een voortrekkersrol in digitalisering maken Nordea tot een van de favorieten in de Europese banksector. De onderneming heeft bovendien nauwelijks last van de onrust over de Italiaanse begroting. Daar staat tegenover dat de bank wel kwetsbaar is voor het afkoelen van de Zweedse huizenmarkt. Bovendien is door de hoge payout ratio van 90% dividendgroei alleen mogelijk bij een oplopende winst. Het dividendrendement van 8% maakt in dit opzicht echter veel goed. De focus op kosten en klanttevredenheid maken het aandeel tot een veelbelovende belegging.

Fondscode (ISIN)FI4000297767
BeursHelsinki / Stockholm
Koers€8,52
Marktkapitalisatie€36,7 mrd
K/W 201810,3
Hoogste koers€11,46
Laagste koers€8,03
Dividendrendement8,00%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!