Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 19 sep 2018 11:55

Forse tegenvaller voor Pharming

0 0 Leestijd ongeveer

De koers van Pharming daalt flink omdat de Amerikaanse toezichthouder voorlopig geen goedkeuring geeft voor een bredere inzet van het middel Ruconest.

Enkele dagen eerder dan verwacht heeft toezichthouder FDA naar buiten gebracht dat Pharming het middel Ruconest niet mag promoten ter preventie van aanvallen van huidziekte HAE (profilaxe). Hiervoor is volgens de FDA meer data nodig. Hierdoor loopt een bredere inzet van het medicijn een flinke vertraging op. Er is een periode van minstens een jaar gemoeid met het uitvoeren van een nieuw klinisch onderzoek en het opnieuw indienen van het keuringsverzoek. Pharming gaat overleggen met de FDA over de stappen die nu genomen kunnen worden.

Pijnlijke vertraging

De vertraging is extra pijnlijk omdat een concurrerend middel eind augustus wel groen licht kreeg van de toezichthouder. Het Britse Shire kan nu met Takhzyro (lanadelumab) een groot deel van de markt naar zich toe trekken.

Pharming staat overigens niet helemaal buitenspel. Hoewel de onderneming geen ruimte krijgt om Ruconest voor profilaxe te promoten, mogen dokters het wel voorschrijven. Op korte termijn heeft het FDA-besluit dan ook weinig impact op de resultaatontwikkeling. Aan de andere kant werpt het wel een fikse schaduw over de kansen op langere termijn.

Die mindere vooruitzichten worden op de beurs weerspiegeld in een koersdaling van 25%. Op dit niveau is het verstandiger om duidelijkheid omtrent het FDA-verzoek af te wachten dan om alsnog te verkopen. Ik verlaag het advies daarom naar ‘houden’.

 


Nieuw: oog in oog met de redactie, de video-chatsessie met de experts van Beleggers Belangen. Kijk mee en stel je vragen op donderdag 20 september van 20.00 uur tot 21.00 uur. Via de livestream bij de redactie op je computer, tablet of smartphone. Schrijf u nu in.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!