Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Opinie Christian Slagter-Koster, 25 aug 2018 15:45

Vijf beleggingskansen volgens Pimco

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen

Volgens Pimco zijn er voldoende signalen die erop duiden dat de markt verandert. De Federal Reserve verhoogt de kortetermijnrente, terwijl de Amerikaanse inflatie sinds 2012 voor het eerst voldoet aan de doelstelling. Tegelijkertijd zijn decennialange handelsrelaties verstoord. Diverse economische indicatoren staan op oranje en samen met een grotere volatiliteit ziet Pimco vijf beleggingen waarmee beleggers zich kunnen wapenen in economisch onzekere tijden.

 

Allereerst bieden kortlopende Amerikaanse bedrijfsobligaties volgens Pimco aantrekkelijke rendementen. Dit is te danken aan renteverhogingen door de Fed en een grotere libor- en creditspread. Niet alleen zorgt de kortere looptijd ervoor dat deze bedrijfsobligaties minder gevoelig zijn voor hogere tarieven, maar ze kunnen ook een defensieve rol in de portefeuille vervullen wanneer er sprake is van een groeivertraging of recessie.

Opkomende markten

Als tweede wijst Pimco naar de opkomende markten. Deze hebben tot nu toe dit jaar een zware periode achter de rug. Opkomende markten zijn sterk gericht op de wereldwijde economische groei en handel. Bovendien zijn instellingen van deze markten vaak nog niet volwassen genoeg om politieke veranderingen door te voeren. Elke onverwachte vertraging kan zodoende leiden tot tegenvallende prestaties. Pimco vindt echter dat opkomende markten te ver zijn achtergebleven wanneer wordt gekeken naar de risico’s. Rigoureus onderzoek en actief beheer kunnen volgens hen veel waardevolle kansen blootleggen.

Goud heeft slechter gepresteerd dan het historisch gemiddelde, terwijl het edelmetaal de neiging heeft om in onzekere tijden beter te presteren. Volgens Pimco heeft goud op korte termijn te lijden onder de handelsspanningen en de sterke Amerikaanse dollar. Op lange termijn biedt goud echter een risicovrije afdekking tegen een aantrekkelijke waardering.

Largecaps

Verder geeft Pimco de voorkeur aan largecap-aandelen boven smallcap-aandelen. Laatstgenoemde hebben een sterke periode achter de rug. Een van de redenen hiervoor is dat smallcaps zich meer richten op het binnenland en daardoor minder zijn blootgesteld aan handelsoorlogen en importtarieven. Pimco denkt echter dat smallcaps bij het uitbreken van een grootschalige handelsoorlog niet goed zullen presteren. Vanwege de huidige fase van de cyclus en het aantrekkelijke instapmoment wordt de voorkeur gegeven aan largecaps.

Tot slot kan smart bèta naast aandelen volgens Pimco ook voor andere activa interessant zijn. Op vastrentende markten en grondstoffenmarkten zijn er bijvoorbeeld risicopremies en alfastrategieën te vinden die niet zijn gecorreleerd met de bedrijfscyclus.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!