Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 30 mei 2018 14:00

Laagste koers in 25 jaar tijd

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen

De naam Diebold zal – of moet – bij veel fanatieke dividendbeleggers een belletje doen rinkelen. Nog maar enkele jaren geleden, in 2013, verhoogde deze Amerikaanse fabrikant van onder meer pinautomaten (ATM’s) en kluizen het dividend voor het zestigste jaar op rij, een absoluut record.

Diebold werd in 1859 opgericht en maakte in 1874 in opdracht van Wells Fargo de toen grootste bankkluis ter wereld (tien bij acht meter). Het bedrijf wist zichzelf steeds opnieuw uit te vinden en groeide rond 1970 uiteindelijk uit tot marktleider op het gebied van pinautomaten, toen nog een absolute groeimarkt.

Nixdorf

Dit weekend stelde ik mijzelf de vraag wanneer ik voor het laatst gepind had. Het antwoord op de vraag heb ik niet, maar het moet ergens in 2017 geweest zijn. Diebold stopte in 2014 na 60 jaar met het verhogen van het dividend en fuseerde twee jaar later min of meer noodgedwongen met het Duitse Nixdorf.

Laagste koers in 25 jaar

In 2016 verlaagde het fusiebedrijf het dividend met 65%, om het in mei van dit jaar zelfs helemaal te schrappen. Het aandeel Diebold daalde 16% op dat nieuws en sloot op de laagste koers in 25 jaar. Het kopen van een aandeel puur op basis van een sterke dividendhistorie is dan ook niet niet raadzaam.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!