KBC geeft drie redenen waarom de olieprijs dit jaar weer zal dalen - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 14 apr 15:45

KBC geeft drie redenen waarom de olieprijs dit jaar weer zal dalen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

KBC denkt dat de olieprijs eind dit jaar lager zal staan dan op dit moment. De analisten geven drie redenen waarom de prijs aan het einde van dit jaar lager zal staan.

In de schaduw van het al dan niet escalerende handelsconflict tussen de VS en China steeg de olieprijs richting $65-70 per vat. Volgens KBC is dat wat overdreven. De analisten geven drie redenen waarom de prijs van olie aan het einde van dit jaar lager staat. Allereerst kan de productiebeperking van de OPEC dit jaar of volgend jaar worden afgebouwd. Daarnaast draait de schaliegasproductie in de VS op volle toeren, en zal deze misschien zelfs nog toenemen. Deze twee zaken drukken de olieprijs.

Positief over oliemaatschappijen

KBC stelt dat de prijs van olie zou kunnen stijgen als de Amerikaanse president Trump besluit de nucleaire deal met Iran op te zeggen, waardoor er een miljoen olievaten per dag uit de markt zouden worden gehaald. KBC verwacht dat de prijs van olie eind dit jaar rond $60 per vat staat en is positief over oliemaatschappijen, waarbij de voorkeur uitgaat naar Total en BP. De analisten raden af om te beleggen in dienstverlenende bedrijven als Technip en SBM Offshore.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles