Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Opinie Christian Slagter-Koster, 10 feb 2018 14:55

AllianzGi: stabiel herstel in hele eurozone

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

AllianzGi signaleert dat er in alle lidstaten van de eurozone inmiddels sprake is van een stabiel en breed gedragen economisch herstel. De analisten denken dat een hoge groei zeker mogelijk is, omdat het positieve economische klimaat nog steeds ruimte voor verbetering biedt. In het verlengde daarvan vindt AllianzGi Europese aandelen neutraal gewaardeerd. Voor Europese staatsobligaties wordt een lichte stijging van de rente voorzien. Dit vanwege de afbouw van het stimuleringsprogramma door de ECB. De risico-opslag op staatsobligaties uit de periferie van de eurozone kan nog wel iets verder dalen. De periferie profiteert namelijk van een robuuste macro-omgeving en hoop op politieke hervormingen.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is het een ander verhaal. AllianzGI voorziet dat Amerikaanse staatsobligaties een hoger effectief rendement zullen genereren dankzij een strakker monetair beleid, gecombineerd met een losser begrotingsbeleid. Op basis van waarderingsmodellen vindt AllianzGi Amerikaanse Treasuries wel veel te duur. Verder stellen de analisten dat zo lang de loonkosten niet de pan uitrijzen, de winstgroei van Amerikaanse bedrijven er goed uit zal zien. Dit wordt onderstreept door de relatief hoge waarderingen op de Amerikaanse aandelenmarkt. De belastingverlagingen zijn daarbij al grotendeels ingeprijsd.

Japan

Japan gebruikt al jaren de geldpers om de staat te financieren, maar de centrale bank hanteert inmiddels een strikt renteplafond om de schuldenlast te kunnen afbouwen. Het gevolg is dat de Japanse obligatierente naar verwachting stabiel blijft. AllianzGi wijst er verder op dat Japan erin slaagt steeds meer 65-plussers door te laten werken. Het is een van de remedies tegen de opdoemende demografische problemen. De conjunctuurdynamiek is daarnaast sterker dan verwacht en dat leidt tot een hogere werkgelegenheid. Ondertussen ziet AllianzGi geen enkel teken van aantrekkende inflatie, maar wel dat de groeivooruitzichten worden gedrukt doordat het bedrijfsleven weinig investeert. Buitenlandse beleggers krijgen het advies de yen goed in de gaten te houden. De koers van de yen is de belangrijkste indicatie voor de richting die de Japanse aandelenmarkt kiest.

China

Tot slot stelt AllianzGi dat China een steeds belangrijkere speler op het wereldwijde politieke toneel wordt. Er worden honderden miljarden dollars geïnvesteerd in infrastructuurprojecten en handelsovereenkomsten. Verder is China op weg om de grootste e-commercemarkt te worden, terwijl durfinvesteerders in navolging van de VS veel geld steken in fintech, virtual reality en zelfrijdende bussen.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!