Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 21 nov 2017 11:02

Dividendportefeuille: Henkel en Marriott in de spotlights

0 0 Leestijd ongeveer

De dividendportefeuille blijft met een rendement van 9,8% in 2017 nog altijd in de buurt van de recordstand die eerder deze maand werd bereikt.

Hoopgevend was het herstel van Kellogg en General Mills, die profiteerden van sterke cijfers van sectorgenoten en daardoor inmiddels weer ruim boven de dieptepunten van enkele maanden geleden noteren. Wel blijven beide aandelen onder een vergrootglas liggen en zijn het vooraanstaande kandidaten om vervangen te worden.

Uitblinker was de Amerikaanse hotelketen Marriott International (+5%) dat een hoogste koers ooit bereikte op $126,24 en dit jaar al goed is voor +52,3%. Marriott werd op 24 december 2015 gekocht voor de dividendportefeuille op een koers van $68,96 en is inmiddels goed voor een totaalrendement van 87,3%. Met een gewicht van 2,9% behoort het aandeel tot de grotere posities binnen de portefeuille.

Schlemiel was Henkel, de Duitse producent van lijmen, wasmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten, die op weekbasis 6% inleverde na tegenvallende cijfers. De onderliggende omzetgroei in het derde kwartaal kwam uit op 3% wat minder dan verwacht was. Henkel spreekt van moeilijke marktomstandigheden en heeft vooral tegenwind bij de divisie beauty care (20% van de totale omzet), volgens veel analisten het ‘probleemkindje’ van Henkel. Wel werd de wpa-taxatie voor heel 2017 verhoogd. Henkel noteert nu tegen een geschatte k/w van ruim 19 en blijft vooral voor de zeer lange termijn koopwaardig waarbij de jongste koersdaling een mooie koopkans oplevert.

Tot slot was er goed nieuws van zowel Sodexo als Becton Dickinson. De franse cateraar en de Amerikaanse producent van medische apparatuur verhoogden het dividend met respectievelijk 15 en 3%. Dat was een meevaller voor Sodexo, dat inmiddels goed is voor een dividendrendement  van 2,6%. Bij Becton viel de dividendgroei tegen, maar het bedrijf handelt hier verstandig aangezien het nog middenin de miljardenovername van mede Dividend Aristocrat C.R. Bard zit.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!