Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Advies Jeroen Boogaard, 4 aug 2017 16:01

Fagron bloeit weer op

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Het herstel bij apotheekbevoorrader Fagron zet door. Geholpen door positieve valuta-effecten, steeg de omzet in het eerste halfjaar met 5,5% naar €221,7 mln. De autonome groei kwam uit op 1,2% en lag bij het kernbedrijf (exclusief dochter HL Technology die in de etalage staat) op 1,8%. De brutomarge daalde licht, maar daar stond een goede operationele kostenbeheersing tegenover. Zodoende werd de ebitda voor bijzondere lasten met 5,6% opgevoerd naar €48,1 mln. Dat lag in lijn met de verwachtingen.

Dankzij een daling van de afboekingen, rentelasten en belastingdruk steeg de nettowinst van Fagron met 54,7% naar €20,9 mln. Per aandeel komt dit overeen met een afname van 21,6% naar €0,29. Het aantal uitstaande aandelen verdubbelde bijna door de emissie van vorig jaar.

Schuldverlaging
Beleggers reageerden opgetogen op de cijfers. Vooral de sterke verbetering van de operationele kasstroom van €15,8 mln naar €49,5 mln maakt indruk. Deze stelde Fagron in staat om de nettoschuld met €40,2 mln te verlagen naar €245,2 mln. De schuldgraad van 2,66 ligt nu ruim onder het maximum van 3,25 in de leningconvenanten.

Als teken van vertrouwen in de financiële positie doet Fagron voor het eerst sinds tijden ook een overname: Kemig, een leverancier van farmaceutische grondstoffen in Kroatië. Met een jaaromzet van circa €4 mln gaat het om een kleine vis, maar de acquisitie bevestigt de wederopstanding van Fagron.
Verder is het positief dat het kernbedrijf in alle regio’s een hogere winst boekte en ook in Noord-Amerika weer terugkeerde naar een positieve autonome omzetgroei. Als gevolg van de wijziging in vergoedingen voor niet-steriele bereidingen staat de verkoop van farmaceutische grondstoffen nog steeds onder druk. Maar de sterke groei van de steriele bereidingsactiviteiten compenseert dit ruimschoots, zeker nu de nieuwe fabriek in de VS in gebruik is genomen. Ook in Nederland is een nieuwe bereidingsfaciliteit geopend. Fagron manifesteert zich, kortom, weer als een groeiaandeel en blijft bij een k/w van 20 koopwaardig.

Lees ook: ASML weet van geen ophouden


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!