Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Advies Marnix Quee, 26 jul 2017 14:32

DuPont ligt mooi op koers

0 0 Leestijd ongeveer

De omzet van DuPont zit in de lift, dankzij een groeiende afzet van zaden en gewasbescherming. De fusie met branchegenoot Dow Chemical ligt op schema.

DuPont (DD) bereikte dinsdag een koersrecord nadat het bedrijf goede kwartaalcijfers publiceerde en liet weten dat de fusie met Dow Chemical goed op koers ligt. De omzet steeg met 5% naar $7,4 mrd. De onderneming profiteerde onder meer van een toename van de Amerikaanse landbouwoppervlakte die met sojabonen is beplant. De inkomsten van de divisie die zich richt op zaden en gewasbescherming steeg met 7% naar $3,4 mrd. Bij de afdeling ‘electronics & communication’, die materialen levert voor onder meer zonnepanelen en halfgeleiders, schoten de inkomsten zelfs met 11% omhoog naar $546 mln. Ook bij de andere vier divisies nam de omzet toe. In regionaal opzicht sprong Azië eruit met een omzetgroei van 10%, terwijl zich door nadelige valuta-effecten in Latijns-Amerika juist een daling van 3% aftekende. De operationele winst liep met 9% op tot $1,8 mrd. De nettowinst daalde met 16% naar $862 mln. Dat was volledig het gevolg van eenmalige lasten, zoals een reservering van $376 mln in de aanloop naar de fusie met Dow Chemical, dat overigens donderdag de kwartaalcijfers publiceert. De genormaliseerde winst per aandeel van DuPont veerde met 11% op tot $1,38.

Dow Chemical
Het concern meldde dat de eind 2015 aangekondigde samensmelting met de branchegenoot waarschijnlijk volgende maand wordt afgerond. Toezichthouders hebben de fusie al goedgekeurd en de concerns zijn hard bezig om verschillende activiteiten af te stoten om te voorkomen dat de nieuwe combinatie een te dominante positie krijgt binnen een marktsegment. De ondernemingen zijn van plan om binnen 18 maanden na het afronden van de transactie de activiteiten op te splitsen in drie verschillende bedrijven op het gebied van respectievelijk zaadveredeling en gewasbescherming, chemie en marktsegmenten met een hogere toegevoegde waarde zoals biosciences en elektronica. Het vooruitzicht dat de fusie met Dow Chemical binnenkort wordt afgerond en de degelijke omzet- en winstgroei vormen aanleiding om het koopadvies voor DuPont te herhalen.

Lees ook: ASMI zakt ondanks hogere omzet


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!