Updates

Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Advies Freek Tewes, 16 mei 2017 10:05

Tip van de week: Technologiebedrijf met versterkte focus

0 0 Leestijd ongeveer

3M (Minnesota Mining and Manufacturing) is als klein mijnbedrijfje in 1902 opgericht. Met mijnbouw heeft het al lang niet meer van doen. Het is inmiddels een groot technologieconcern met productiefaciliteiten in zeventig landen en omzet uit tweehonderd. Een derde daarvan is afkomstig van producten die de afgelopen vijf jaar zijn uitgevonden.

3M is bekend van merken als Post-it en Scotch tape. Eind april maakte het bedrijf sterke eerstekwartaalcijfers bekend. De omzet groeide met 3,7% op jaarbasis tot $7,69 mrd (consensus $7,47 mrd). De nettowinst lag 3,8% hoger op $1,32 mrd, wat neerkwam op $2,16 per aandeel (consensus $2,06).

3M begint de vruchten te plukken van de herstructurering die vorig jaar heeft plaatsgevonden. Het verhoogde de winstverwachting van $8,45-8,80 per aandeel naar $8,70-9,05. Het verwacht verder dat de autonome omzetgroei 2-5% zal bedragen, waar het eerder uitging van 1-3%. Halverwege maart deed 3M zijn op een na grootste acquisitie ooit. Het nam voor $2 mrd Scott Safety over, een onderdeel van Johnson Controls International, dat zich toelegt op veiligheidsuitrusting. Scott Safety maakt veiligheidsproducten voor brandweermannen, fabrieksarbeiders, politie-eenheden en het leger. Het behaalde vorig jaar een omzet van $570 mln en is een goede aanvulling op de divisie Safety & Graphics van 3M. Het bedrijf wordt hiermee de grootste aanbieder van deze producten binnen de VS.

De overname past in de strategie van 3M om zijn posities in Europa en Latijns-Amerika te versterken. 3M richt zich de laatste tijd meer op grotere acquisities en is zich meer aan het verdiepen dan verbreden. Wij denken dat dit de winst de komende jaren ten goede zal komen. De k/w van 21,8 lijkt hoog, maar zit nog onder het sectorgemiddelde. Wij sluiten incidentele koersdruk niet uit, maar beschouwen het aandeel desalniettemin als een mooie belegging voor de lange termijn.

Lees ook: Superstock: Toonaangevende genenanalist in medicijnbranche


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!