Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 27 apr 2017 13:30

Kunt u Kempen en DWS afzetten tegen de dividendportefeuille?

0 0 Leestijd ongeveer

De dividendportefeuille is goed voor een totaalrendement van 160%. Hoe verhoudt dat resultaat zich tot Kempen Global High Dividend en DWS Top Dividende? De twee populaire dividendfondsen zijn goed voor totaalrendementen van 102% (DWS Top Dividende) en 109,7% (Kempen Global High Dividend) gemeten vanaf de startdatum van de dividendportefeuille op 6 september 2011. Het verschil met de dividendportefeuille, die zich hoofdzakelijk richt op de combinatie (dividend)groei en herbeleggen voor de zeer lange termijn, is natuurlijk groot. Een vergelijking is echter niet helemaal op zijn plaats. Zo belegt Kempen in aandelen met een verwacht dividendrendement van minimaal 3,3% en streeft het fonds er naar om alle ontvangen nettodividenden uit te keren. De portefeuillesamenstelling is dan ook totaal anders met veel telecom, nutsbedrijven, financials en energie, sectoren die niet of nauwelijks in de dividendportefeuille zitten. Ook DWS Top Dividende streeft naar een minimaal dividendrendement van 3 tot 4% wat net als bij Kempen veel aandelen in portefeuille oplevert waar de dividendportefeuille nooit in zou beleggen.

Lees ook: Moet ik mijn aandelen aanbieden in de tender offer van Vastned?


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!