Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 12 dec 2016 15:43

41 aandelen voor 2017

0 0 Leestijd ongeveer

Eens per maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze technische analyse-kooptips van Nederlandse aandelen. Vandaag bundelen we onze TA-kooptips van buitenlandse aandelen.

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze kooptips van buitenlandse aandelen, gebaseerd op technische analyse.

Alphabet
Alphabet knaagt aan stijgende trend
Met een verzwakking van zowel het absolute als het relatieve technische beeld houden wij Alphabet nauwlettend in de gaten, maar we geven vooralsnog het koopadvies het voordeel van de twijfel.
Amazon
Amazon breekt nieuwe records
Amazon wist recent weer nieuwe records te breken. Een hoogste koers aller tijden is een klassiek positief technisch signaal.
Apple
Apple op weg naar recordniveau
Na een lange consolidatiefase heeft Apple nu het vizier gericht op een nieuw record. Wij verhogen het advies naar ‘kopen’.
Bank of America
Bank of America overtreft koersdoel
De stijgende trend van Bank of America is geaccelereerd, bij bovengemiddelde beursomzetten. Wij bekrachtigen daarom ons koopadvies.
BASF
BASF naar stijgende trend
BASF werkt al langere tijd aan een structurele verbetering van het technische beeld. Dat blijkt onder meer uit de opeenvolgende hogere koersbodems die worden gevormd in de weekgrafiek van BASF. Met de koersdoorbraak boven €72 wordt nu ook een hogere koerstop neergezet.
BHP Billiton
BHP Billiton neemt nieuwe horde
Voor BHP Billiton herhalen wij ons koopadvies. Nieuwe beleggers kunnen het aandeel gerust in de portefeuille opnemen.
Biogen
Biogen worstelt met weerstand rond $335
Biogen is gestuit op de weerstand van $335, maar wij hebben vooralsnog vertrouwen in de kracht van de stijgende trend. Daarom herhalen we ons eerdere koopadvies.
BNP Paribas
BNP Paribas opent de weg omhoog
Voorlopig komt er waarschijnlijk geen einde aan de opmars van BNP Paribas. Wij geven daarom een vers koopadvies.
BP
BP onderscheidt zich
Alles wijst erop dat er voor BP nog een verdere weg omhoog in het verschiet ligt. Op een termijn van meerdere maanden richten wij ons op het koersdoel op 485 pence, het hoogtepunt van 2015. Het advies wordt verhoogd naar ‘kopen’.
Caterpillar
Caterpillar pakt door
De aanhoudende verbetering van het technische beeld en de doorbraak boven $75 zijn de aanleiding om het advies te verhogen naar ‘kopen’.
Cisco
Cisco leunt op $29,50
Cisco laat al maanden een stijgende trend zien, al lijkt die de laatste maanden wat te haperen. Een nieuwe opleving is waarschijnlijk en wij herhalen ons eerdere advies: ‘kopen’.
Deutsche Post
Deutsche Post breekt door
De doorbraak van Deutsche Post is overtuigend. Nu het aandeel een laatste hindernis heeft genomen, geven wij voor Deutsche Post een vers koopadvies.
Dupont
Dupont ontbeert koopinteresse
Het beeld van Dupont is nog steeds positief, al is er te weinig interesse voor het aandeel. Voorlopig geven we Dupont het voordeel van de twijfel en laten we het koopadvies overeind staan.
Experian
Experian trekt stijgende trend door
Of het tot een correctie komt, is nog maar zeer de vraag. Het positieve scenario dat wij voor ogen hebben, geeft daartoe geen aanleiding. Voor ons is er voldoende reden om het bestaande koopadvies nogmaals onder de aandacht te brengen.
Exxon Mobil
Exxon Mobil krijgt laatste kans
Wij verwachten nog steeds dat Exxon Mobil zich verder opwerkt naar minimaal $95, maar dat moet dan wel binnen afzienbare tijd gebeuren. Vooralsnog handhaven we het koopadvies.
Facebook
Aandeelhouders Facebook kunnen rustig blijven zitten
Bestaande aandeelhouders kunnen rustig blijven zitten in de verwachting dat de stijgende trend zich zal voortzetten. En niets staat beleggers in de weg om alsnog in te stappen.
General Motors
General Motors richt vizier omhoog
General Motors is een van de Amerikaanse aandelen die profiteren van het Trump-effect. Het moet haalbaar zijn om het koersdoel op $40 te bereiken. Tijd voor een opwaardering van het advies naar ‘kopen’.
Glencore
Glencore draait naar positief technisch beeld
Met de volatiliteit die hoort bij het aandeel Glencore is een grote koersstijging naar 300 pence mogelijk in de komende maanden. Daarbij hoort een vers koopadvies.
Goldman Sachs
Goldman Sachs op weg naar $200
Goldman Sachs heeft de weerstand rond $168 doorbroken en kan weer in de beleggingsportefeuille. Een vers koopadvies dus.
Hewlett Packard
Hewlett Packard Enterprise behaalt koersdoel $22
Hewlett Packard Enterprise (HPE) is als afsplitsing pas sinds oktober 2015 beursgenoteerd. De eerste maanden beleefden beleggers weinig plezier aan de nieuwe beursnotering.
Hochtief
Hochtief kijkt omhoog
Sinds ons koopadvies is het aandeel Hochtief bijna verdubbeld. De kans op een correctie is toegenomen, maar er is geen aanleiding aan het advies te morrelen.
HSBC
HSBC heeft potentie
Na jarenlange misère doet HSBC weer mee. Reden voor een vers koopadvies.
IBM
IBM geeft positief signaal af
De voedingsbodem is sterk genoeg om een verdere stijging te verwachten naar het koersdoel op $175. Het advies wordt dan ook verhoogd naar ‘kopen’.
Intel
Intel bokst tegen $38
Wij verwachten dat Intel de komende maanden de barrière van $38 weet te doorbreken. Daarom blijft ons koopadvies voor Intel van kracht.
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson: tijd van de waarheid breekt aan
Johnson & Johnson houdt zicht op het koersdoel van $130. Voor geïnteresseerden in het aandeel is dit een ideaal instapmoment. Ons advies blijft dus: ‘kopen’.
JP Morgan
JPMorgan Chase geeft gas
De koers van JPMorgan Chase bevindt zich op het hoogste niveau ooit. Een tijdelijke correctie kan een mooi moment zijn om in te stappen.
Linde
Linde zet door
Het koersherstel van Linde zet krachtig door. Reden voor een vers koopadvies.
LVMH
LVMH heeft potentie tot €200
Beleggers met hoogtevrees kunnen bij LVMH nog op een correctie wachten. Wij waarderen ons advies in elk geval al op naar ‘kopen’.
Manpowergroup
Manpowergroup: hervonden optimisme
Het herstel bij Manpower zet door en wij verwachten de komende weken een zijwaarts tot hoger koersniveau. We geven dan ook een vers houdadvies.
Merck
Merck klaar voor opmars
Het sein staat op groen voor Merck: we gaan ervan uit dat het aandeel de komende weken het koersdoel van $67 bereikt. Het advies stond al op ‘kopen’ en dat blijft zo.
Microsoft
Microsoft doet het nog rustig aan
De koers van Microsoft blijft wat hangen. Toch verwachten we de komende weken nieuwe energie in de bestaande stijgende trend. We houden vast aan ons eerdere advies: ‘kopen’.
Petrobras
Petrobras nadert koersdoel op $10
Petrobras heeft bijna weer een dubbelcijferige beurskoers bereikt. We handhaven het bestaande koopadvies.
Procter & Gamble
Procter & Gamble stoomt lekker door
Wij houden alle vertrouwen in een voortzetting van de stijgende trend en handhaven het koopadvies.
Rio Tinto
Rio Tinto begint na 5 jaar nieuw hoofdstuk
Rio Tinto heeft op overtuigende wijze de weg omhoog ingezet. Vanwege deze ommekeer verhogen wij het advies naar ‘kopen’.
SAP
SAP krijgt de smaak te pakken
SAP heeft de smaak goed te pakken de laatste weken. Met een krachtige beweging zoekt het aandeel de bovenkant van het trendkanaal op. Daarmee krijgt de stijgende trend die al lang geleden werd ingezet een vervolg.
Schlumberger
Schlumberger moet zich bewijzen
Voor Schlumberger voorzien wij nog steeds een mooie rit omhoog, al zijn er wel meer kopers nodig. Wij herhalen ons eerdere koopadvies.
Siemens
Siemens zet verbetering door
Siemens laat zien dat er ook Duitse aandelen zijn waarvan het technische beeld juist verbetert, zeker sinds het weerstandsniveau rond €97 is gesneuveld.
Tesco
Tesco in de lift
Wij verwachten dat Tesco de weg omhoog verder zal vervolgen. Ondanks het valutarisico verhogen we het advies naar ‘kopen’.
Vale
Vale trekt stijgende trend door
Vale gaat de komende maanden waarschijnlijk hogere koersdoelen opzoeken. Ons advies blijft daarom: ‘kopen’.
Vivendi
Vivendi kijkt omhoog
Wij verwachten dat Vivendi de weg omhoog zal vervolgen. Pas rond €20 zal er een echte weerstand zijn. Daarom waarderen we ons advies op naar ‘kopen’.
Wal-Mart
Wal-Mart kansrijk voor opmars
Het scenario bij Wal-Mart is waarschijnlijk een opleving vanaf het huidige steunniveau rond $68. Ondanks enkele risico’s die op de loer liggen, blijft ons advies: ‘kopen’.

Bekijk ook het overzicht van onze Technische adviezen op Nederlandse aandelen


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!