Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Opinie Menno van Hoven, 19 okt 2016 14:46

Dividendportefeuille: kansen na koersdalingen

0 0 Leestijd ongeveer

De dividendportefeuille presteert met een winst van 4,2% ook dit jaar zeker niet onverdienstelijk. Tegenover een flink aantal hard opgelopen en stevig gewaardeerde aandelen staan ook een aantal laag gewaardeerde posities die juist flink inleverden. Dat biedt een mooie koopkans.

De dividendportefeuille is bij de slotkoersen van dinsdag goed voor een winst van 4,2% in 2016. Het totaalrendement blijft daardoor steken op +130,2%, waarmee de veertig aandelen tellende portefeuille nog altijd in de buurt blijft van de voorlopige recordstand van bijna €235.000 van augustus dit jaar. De portefeuille beweegt al een aantal maanden zijwaarts waarbij grote uitschieters elkaar zowel in positieve als negatieve zin afwisselen. Zo leverde Dividend Aristocrat PPG Industries ruim 8% in na een winstwaarschuwing waardoor het aandeel op een koers van $93 niet ver verwijderd is van de laagste jaarkoers. Wie voor de lange termijn belegt krijgt nu een nieuwe kans om een kwaliteitsaandeel als PPG tegen een mooie prijs op te pakken. PPG, deze week ook kooptip, is met een totaalrendement van 181,4% nog altijd het best presterende aandeel in de dividendportefeuille.

Ook andere sterke dividendaandelen hebben het momenteel lastig, waaronder PPG concurrent AkzoNobel, dat ruim 3% inleverde na cijfers. AkzoNobel, dat ik eerder dit jaar op €55,14 kocht voor de dividendportefeuille, verhoogde het interim-dividend met 6% en biedt nu een dividendrendement van 2,6%. Ook VF Corporation, General Mills, Simon Property en Unilever deden de voorbije weken, veelal na cijfers, een stap terug en zijn daardoor nu extra interessant voor beleggers die hun dividendportefeuille nog aan het opbouwen zijn. Op 6 oktober profiteerde ik zelf van de scherpe koersdaling voor Kroger, de Amerikaanse supermarktketen die vorige maand kooptip was. Ter financiering hiervan verkocht in Oracle. Behalve Akzo was er ook een dividendverhoging voor Microsoft (+8,3%). De huidige dividendportefeuille biedt nu een dividendrendement van 2,6%. Grote uitblinker in 2016 is SEB Groupe met een koerswinst van 36,3%. Het bedrijf achter Moulinex en Tefal bereikte een hoogste koers ooit en is in de dividendportefeuille na 19 maanden al goed voor +127,5%.

Lees meer over de dividendportefeuille

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!