Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Redactie, 18 feb 2016 12:41

Tussenstand Beleggers Belangen competitie

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Wij vroegen onze abonnees in december om voor het einde van het jaar hun tip of die van hun vereniging door te mailen. Deelnemers hebben daarbij de gelegenheid om drie keer per jaar hun tip terug te trekken tegen de slotkoersen van die dag en vervolgens een nieuwe tip door te geven.

In totaal kwamen er 161 kooptips binnen, voor zowel individuele aandelen als derivaten.

Ruim anderhalve maand verder maken we voor het eerst de balans op. Van de 161 tips zijn er 22 goed voor winst. Per saldo zijn 139 tips goed voor een negatief rendement, mede omdat veel abonnees zwaar afgestrafte aandelen als ArcelorMittal, Pharming en Arcadis als favoriet opgaven voor 2016.

De beste tips hebben bijna allemaal een link met de dit jaar hard opgelopen goudprijs. Met een totaalrendement van 23,9% gaat Guido Gillesen aan kop met zijn tip voor de de Junior Gold Miners ETF.

Aandelen van goudmijnbouwers zijn het jaar 2016 na een aantal zeer slechte jaren goed gestart met forse koersuitslagen voor grote spelers als Goldcorp (+29%) , Barrick Gold +61%)  en Newmont(+38%). De Junior Gold Miners ETF belegt in qua beurswaarde kleinere goudmijnbouwers.

Ook de tweede en derde beste tips zijn gerelateerd aan goud, met tips voor respectievelijk de bekende SPDR Gold Trust ETF  een call optie op goud.

Op de vierde plaats treffen we het eerste ‘gewone’ aandeel: De kooptip van Antonio van der Knijf voor Solarworld AG is na anderhalve maand goed voor een mooie plus  van 12,9%.

In negatieve zin springt het door Peter Koot getipte biotech bedrijf Geron Corporation eruit. Het aandeel werd meegesleurd in het negatieve sentiment binnen de sector en verloor dit jaar al 40%. Ook tips voor Terraform Power, TomTom en Vertex Pharmaceuticals bleken weinig succesvol.

TOP-5 BESTE TIPS

 1. Junior Gold Miners ETF +23,9%
 2. SPDR Gold Trust ETF +13,8%
 3. Calloptie goud december ’16 +13,5%
 4. Solarworld AG +12,9%
 5. Computer Programs and Systems +10,9%

TOP-5 SLECHTSTE TIPS

 1. Geron (-40,3%)
 2. Terraform Power (-32,1%)
 3. TomTom (-31,1%)
 4. Vertex Pharmaceuticals (-29,9%)
 5. Arcadis (-28,2%)

Abonnees kunnen per email hun tip terugtrekken en desgewenst vervangen door een nieuwe positie. Hieronder staan nog een keer in het kort de spelregels:

 • Van alle binnengekomen tips zullen wij de rendementen bijhouden en publiceren.
 • Deelnemers hebben de gelegenheid drie maal per jaar hun tip terug te trekken tegen de slotkoers van die dag en een nieuwe tip door te geven.