Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Johan Brinkman, 17 feb 2016 16:15

Nederlandse industrie kwakkelt door

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

De omzet van de Nederlandse industrie is door een tegenvallende binnenlandse vraag in het vierde kwartaal van 2015 voor het zesde kwartaal op rij afgenomen. De omzet daalde in de gehele industrie met 1,4% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2014, meldde woensdag het CBS. Vooral in de transportindustrie en de aardolie-industrie liep de omzet terug. De omzet in de voedingsbranche en textielbranche steeg wel. Binnen de landsgrenzen daalde de omzet met 4,7% en de omzetstijging van 0,5 procent buiten Nederland kon die daling niet compenseren. Beursgenoteerde bedrijven in de sector deden het overigens in lijn met het toenmalige beurssentiment prima in het vierde kwartaal, met eigenlijk als enige uitzondering ArcelorMittal (-16,4%). In het eerste kwartaal tot nu toe is het beeld, wederom in lijn met het algehele sentiment, radicaal omgeslagen; geen enkel Nederlands industrieel aandeel heeft in 2016 beleggers met een positief rendement kunnen verblijden.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!