Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 17 feb 2016 10:30

Société Générale: Obligaties

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

De recente volatiliteit speelt volgens Société Générale sommige bankobligaties in de kaart.

Diverse Europese banken kwamen de afgelopen periode met tegenvallende berichten naar buiten. Zo presenteerde Deutsche Bank voor het eerst sinds 2008 een jaarverlies, terwijl de winst van RBS werd gedrukt door miljardenvoorzieningen. De STOXX Europe 600 index bereikte mede daardoor op 11 februari het laagste niveau sinds 2012. ECB-president Mario Draghi kondigde kort daarna aan dat de centrale bank niet zal aarzelen om op te treden, wat leidde tot een herstel van de index.

Volgens Société Générale zijn er mede door de recente volatiliteit in Tier 2-bank­obligaties koopkansen. De Franse zakenbank wijst erop dat de koersen van Tier 2-obligaties minder onder druk staan dan Tier 1-obligaties, die meer risico’s dragen. Beleggers hoeven zich daarbij volgens de marktvorsers geen zorgen te maken of de buffers en de uitkeringscapaciteit voldoende zijn om de couponrente te kunnen betalen, omdat couponrentes op Tier 2-obligaties verplicht zijn. Société Générale geeft de voorkeur aan Tier 2-obligaties in euro’s van onder andere Standard Chartered, Barclays, UBS, RBS, HSBC, BNP Paribas en SEB. Verder is de bank positief over Tier 2-obligaties in Amerikaanse dollars van Barclays, Deutsche Bank, ABN AMRO, Crédit Agricole, HSBC en Deutsche Bank.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!