Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Redactie Beleggers Belangen, 15 mei 2015 11:01

Onderliggend groei voor Hunter Douglas zet door

0 0 Leestijd ongeveer

Het financieel gezonde bedrijf, met een k/w van 12,7 en een dividendrendement van 3,2%, blijft onverminderd koopwaardig.

Hunter Douglas, maker van raam- en plafondbekleding, ondervond vorig kwartaal hinder van valutaeffecten, maar onderliggend werd de stijgende lijn van vorig jaar doorgezet. In de eerste drie maanden van 2015 lag de omzet op $589 mln, 3,1% lager dan een jaar eerder. Gecorrigeerd voor de negatieve invloed van de sterke dollar (-9,1%) is het beeld echter rooskleuriger. Het volume van de gehele groep steeg met 5,6% (2014: 4%) en in de VS bedroeg de volumegroei zelfs 14% (2014: 6%). Alleen in Azië en Zuid-Amerika was sprake van krimp. Een daling van de inkoopkosten van 4,8% maakte Hunter Douglas daarnaast winstgevender. De operationele winstmarge steeg met 1,3 procentpunt, naar 3,9%, en de operationele winst bedroeg $23 mln. Na verrekening van onder meer de inkomsten uit de beleggingsportefeuille van $3,6 mln blijft een nettowinst van $18,1 mln over, bijna twee keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar. Met die beleggingsportefeuille is het bedrijf overigens tevreden; hij wordt met zo'n 9% vergroot tot $200 mln. In zijn verwachting voor 2015 meldde Hunter Douglas dat het betere omstandigheden in Azië voorziet. Daarom is de krimp in omzet van 13% (waarvan 4 procentpunt valuta) wel pijnlijk. Het bedrijf ontsnapt niet aan de afkoelende Chinese economie. De tegenvaller in deze kleine markt weegt echter niet op tegen de groei in de VS en de belofte van economische groei in Europa.

Hunter Douglas, maker van raam- en plafondbekleding, ondervond vorig kwartaal hinder van valutaeffecten, maar onderliggend werd de stijgende lijn van vorig jaar doorgezet. In de eerste drie maanden van 2015 lag de omzet op $589 mln, 3,1% lager dan een jaar eerder. Gecorrigeerd voor de negatieve invloed van de sterke dollar (-9,1%) is het beeld echter rooskleuriger. Het volume van de gehele groep steeg met 5,6% (2014: 4%) en in de VS bedroeg de volumegroei zelfs 14% (2014: 6%). Alleen in Azië en Zuid-Amerika was sprake van krimp.

Een daling van de inkoopkosten van 4,8% maakte Hunter Douglas daarnaast winstgevender. De operationele winstmarge steeg met 1,3 procentpunt, naar 3,9%, en de operationele winst bedroeg $23 mln. Na verrekening van onder meer de inkomsten uit de beleggingsportefeuille van $3,6 mln blijft een nettowinst van $18,1 mln over, bijna twee keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar. Met die beleggingsportefeuille is het bedrijf overigens tevreden; hij wordt met zo’n 9% vergroot tot $200 mln.

In zijn verwachting voor 2015 meldde Hunter Douglas dat het betere omstandigheden in Azië voorziet. Daarom is de krimp in omzet van 13% (waarvan 4 procentpunt valuta) wel pijnlijk. Het bedrijf ontsnapt niet aan de afkoelende Chinese economie. De tegenvaller in deze kleine markt weegt echter niet op tegen de groei in de VS en de belofte van economische groei in Europa.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!