Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Opinie Vincent van Roon, 23 feb 2015 11:37

Drie veelbesproken kleintjes

0 0 Leestijd ongeveer

De stemming is weer uitstekend op het Damrak en doet denken aan de jaren negentig: ook de kleine aandelen komen in de belangstelling te staan.

Het typeert de huidige bullmarkt dat ook de kleintjes op de Amsterdamse beurs de weg omhoog weten te vinden. Op de lokale markt zijn een hoop aandelen te vinden waar menig AEX-belegger nog nooit naar om heeft gekeken. Daar komt steeds meer verandering in. MDxHealth, Esperite en Accsys staan behoorlijk in de belangstelling de laatste dagen. De koersen lopen flink op en op fora worden deze aandelen veel besproken.

MDxHealth

Voor technisch analisten geeft de grafiek van MDxHealth een klassiek koopsignaal. Het aandeel brak uit boven de vorige top van 19 maart 2014 van 5 euro. Beleggers zijn euforisch over de toekomst van MDxHealth. Het bedrijf, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en verkoop van diagnostische, prognostische en voorspellende kankertesten, maakt op 26 februari de cijfers bekend. Volgens forumleden zal er flink verlies worden geleden, maar gaat het vooral om de vooruitzichten. Beleggers vergelijken het aandeel met Galapagos en Crucell. Deze aandelen hebben recent een mooie rit naar boven gemaakt en ook MDxHealth kan volgens veel forumleden nog een flinke inhaalslag maken. Hoewel het koersdoel van KBC van 5,50 bijna is gehaald, zien de optimisten de koers nog veel verder oplopen.

Het lijkt erop dat een partij de laatste dagen een groot belang aan het opbouwen is in MDxHealth. Op het drukbezochte forum van Eurobench vrezen beleggers dat er vandaag (23 februari) een bod wordt gedaan op MDxHealth door Exact Sciences. Meestal zijn beleggers blij met een overname, maar in dit geval vindt men de potentie van het aandeel groter dan het mogelijke overnamebod.

“Maandag weten we het en ben benieuwd naar de koers van MDxHealth. Gaat Exact Sciences iets vertellen over MDXh? Gaan ze een bod uitbrengen op MDxH? Willen ze de samenwerking versterken of willen ze enkel Cologuard binnenhalen zodat zij voor 100% eigenaar worden? Aan het volume bij MDxH te zien de laatste dagen lijkt het er toch op dat er iets staat te gebeuren.”

“Ik denk eerder dat Johnson&Johnson, Merck, Pfizer of GSK, de grote jongens dus, Mdx graag willen inlijven. Als je ziet wat Mdx nu al bereikt heeft en hoeveel ijzers er nog in het vuur liggen, dan is een overname volgens mij een kwestie van tijd. Hoop dat de koers dan wel boven de € 10 ligt.”

Esperite

Het aandeel Esperite (voorheen Cryo-Save) spoot vorige week omhoog zonder dat een nieuwsbericht daar aanleiding toe gaf. Op fora probeerde men de reden te achterhalen, maar niemand kon een duidelijke bedenken. Esperite is de grootste stamcellenbank van Europa. Onlangs nog werd bekend dat het bedrijf de distributierechten heeft verworven voor een genetische test waarmee al kort na de geboorte kan worden vastgesteld of een kind aanleg heeft voor autisme. Dit is een mooie kans voor Esperite. De geruchten doen de ronde dat daardoor een nog onbekende partij een belang aan het opbouwen is in het bedrijf. Die partij zou de laatste dagen flink hebben gekocht.

Topman Frédéric Amar noemde het aandeel onlangs nog ondergewaardeerd en staat dus niet te kijken van de huidige sterke koersstijging.

Het aandeel Esperite is ook genoteerd aan de Franse beurs, maar wordt daar nog niet actief besproken op fora. Beleggers wijzen erop dat Esperite veel verder kan stijgen als ook Franse beleggers het aandeel ontdekken. Fransen zijn namelijk erg gecharmeerd van dit soort bedrijven.

Verder zijn de forumleden erg benieuwd naar de jaarcijfers die op 17 maart bekend worden gemaakt. Wellicht wordt dan meer duidelijk over de achtergrond van de koersstijging van de laatste dagen.

“Op de homepagina van Esperite:
‘Esperite is a profitable, established healthcare services group which focuses on the collection, processing and storage of human adult stem cells, collected from the umbilical cord blood, and the umbilical cord, at birth.’
2015, ben benieuwd !! ”

Accsys

Accsys maakte onlangs cijfers bekend die de markt konden bekoren. De omzet nam met maar liefst 41% toe. De kernactiviteit van Accsys  is het produceren en uitlicenseren van Accoya. Accoya wordt geproduceerd door middel van een gepatenteerd proces, dat duurzaam hout zoals grenen (Foto: Eduardo Fonseca Arraes) en niet-duurzaam hardhout omvormt tot een 'nieuwe houtsoort'. Door de aantrekkende verkoop en verbeterde winstgevendheid verwacht Accsys in de laatste drie maanden van het boekjaar een positieve kasstroom te hebben.

Beleggers op fora reageren verheugd op het feit dat het bedrijf eindelijk zwarte cijfers gaat schrijven. Ze denken dat de forse groei verder zal doorzetten en dat het aandeel daarom binnenkort door de 1-euro-grens gaat breken. Ook analisten lijken de mogelijkheden van Accsys te hebben ontdekt. Numis Securities zorgde voor het eerste koopadvies voor het aandeel met koersdoel 1,60. Forumleden zien de toekomst rooskleurig in voor Accsys. Zij houden hun aandelen stevig vast.

“Cijfers zien er inderdaad erg goed uit. In de eerste drie kwartalen van zijn lopende boekjaar een 41% hogere omzet gerealiseerd. Dit is niet misselijk. Dit aandeel kan wel eens het pareltje van 2015 worden. Is naar mijn mening erg ondergewaardeerd.”

“Analisten spitten Accsys door om het vervolgens tot parel te bombarderen. Geen andere conclusie mogelijk!?? Speel op zeker, aanhouden dit aandeel.”

“ *Dit kwartaal 1 miljoen winst.
*Het order boek is 2 maal zo hoog als vorig jaar om deze tijd, terwijl er dit jaar al 47% meer omzet gedraaid is…..mmm dat duidt op een ondercapaciteit van de huidige fabriek.
Men weet niet waar de Accoya vandaan te slepen.
*Volgend jaar zit dit er aan te komen als een conservatieve schatting nieuwe licencees niet wordt meegeteld:
Q1 1 miljoen
Q2 1.5 miljoen
Q3 2.0 miljoen
Q4 2.5 miljoen
Totaal 7 miljoen
Huidige aandeelwaarde ongeveer 80 miljoen.
Met de verwachtingswaarde erbij ingecalculeerd ga ik voor 50 maal de winst is 7 miljoen maal 50 is 350 miljoen. (i.e 2% winst op 350 miljoen aandeelwaarde)
350/88 = 4 Euro eind 2015”

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.