Updates

Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Opinie Vincent van Roon, 16 jun 2014 11:22

10 Toppers om op te pikken

0 0 Leestijd ongeveer

Ook in stijgende markten zijn er altijd aandelen die (sterk) ondergewaardeerd zijn. De 10 beste koopjes volgens beleggers.

Ondanks dat de aandelenmarkten sterk zijn gestegen de laatste weken zijn er volgens beleggers nog altijd koopjes te vinden op de Amsterdamse beurs. Dit blijkt uit een grote reeks reacties op beleggingsfora. Onderstaand treft u de tien aandelen die volgens deze beleggers aantrekkelijk zijn om op de huidige koers op te pikken.

  • Delta Lloyd

Sinds het aandeel Delta Lloyd is gepromoveerd van de Midkap naar de AEX is het koersverloop negatief. Waarschijnlijk zal de promovering zelf niet de oorzaak zijn geweest. Beleggers denken dat het aandeel na de stevige opmars even aan het afkoelen is. Dat is geen reden om het aandeel niet op te pikken. Op de huidige koers is het dividendrendement nog altijd bijna 6%. Daarnaast heeft het bedrijf EUR 750 miljoen opgehaald met een achtergestelde obligatie. Beleggers zijn verheugd dat dit Delta Lloyd maar een jaarlijkse couponrente van 4,375% kost. Ook analisten zien dit als een positief teken. Het gemiddelde koersdoel van analisten bedraagt ongeveer EUR 20,00 voor een periode van twaalf maanden.

  • Docdata

Docdata staat al lange tijd in de schijnwerpers van beleggers. Het bedrijf presteert uitstekend en ook de koers is daar behoorlijk op gestegen. Voor SNS was dat vorige week de reden om het advies voor het aandeel te verlagen van kopen naar houden. Het aandeel is door winstnemingen licht gezakt en volgens beleggers is dit juist een reden om het bij te kopen. Het bedrijf heeft volgens beleggers alle wind in de zeilen volgens beleggers en is daarnaast een overnamekandidaat. Ze noemen Docdata ‘de onbekende parel met een grote toekomst’.

  • USG People

Beleggers zien nog steeds brood in de uitzendsector. De aandelen uit deze sector zijn flink gedaald na een forse stijging begin dit jaar. Reden om de aandelen op te pakken. Het aandeel USG People is volgens beleggers aantrekkelijker dan sectorgenoten Brunel en Randstad. Het aandeel is risicovoller, maar heeft meer potentieel in deze opgaande markt, denken beleggers. Ook ABN Amro is positief over het aandeel. Vorige week verhoogde de bank het advies van houden naar kopen met een koersdoel van EUR 15,00. USG People kan profiteren van de bezuinigingen die het bedrijf doorvoert en op deze koers is het aandeel ook volgens ABN Amro aantrekkelijk geprijsd.

  • Nutreco

Een poging om Spaanse en Portugese activiteiten te verkopen is niet geslaagd. Nutreco sprak met meerdere partijen maar kon geen goede prijs voor de onderdelen krijgen. Naast deze negatieve berichtgeving zijn er ook twee positieve berichten. Nutreco gaat dit jaar voor EUR 45 miljoen eigen aandelen inkopen en Rabobank verhoogt het koersdoel voor het aandeel naar EUR 37,50. Beleggers zien het aandeel op de huidige koers van rond de EUR 32,00 als een koopje. Het sentiment kan op korte termijn weleens sterk verbeteren denken zij.

  • ArcelorMittal

Beleggers verbazen zich over de performance van ArcelorMittal. De afsplitsing van ArcelorMittal, roestvrijstaalproducent Aperam, laat dit jaar juist een ijzersterke performance zien. Beleggers vinden dat een switch van Aperam naar ArcelorMittal op dit moment een juiste keuze is. De een is te veel opgelopen en de ander te veel achtergebleven. Ook analisten vinden dat de koers van ArcelorMittal achterblijft. Het gemiddelde koersdoel is ongeveer EUR 13,00 wat op de huidige koers een rendement van 16% kan opleveren.

  • ING

Beleggers in ING kijken uit naar de beursgang van Nationale Nederlanden. Zij denken dat er sprake is van onderwaardering van het aandeel ING. Na de beursgang kan de daadwerkelijke waarde, volgens beleggers ongeveer 13 euro per aandeel, tot uiting komen in de koers. Beleggers vinden het een goede stap om Nationale Nederlanden naar de beurs te brengen. Zo kan de bank de staatsschuld volledig terugbetalen en ook de overige schulden bij derden. Dit maakt de weg vrij om in de toekomst weer dividend uit te keren. UBS en KBC maakten vorige week hun koopadvies bekend voor het aandeel met koersdoelen van respectievelijk EUR 12,40 en EUR 13,30.

  • Besi

Een van de betere aandelen dit jaar is Besi. De enorm verbeterde bedrijfscijfers brachten het aandeel dit jaar na lange tijd weer in the picture. Beleggers zien Besi als favoriet in de sector. Zij prefereren dit aandeel boven ASML en ASMI. Ondanks de enorme koerssprong verwachten beleggers dat het aandeel verder kan oplopen naar EUR 15,00. Analisten van banken hebben het aandeel allemaal op kopen staan. Dit gebeurt zelden. Het enorme vertrouwen in het bedrijf blijkt ook uit het feit dat grootaandeelhouders Old Mutual en Kempen hun aandelenbelang onlangs hebben vergroot.

  • Galapagos

Voorheen was het aandeel Galapagos erg populair onder beleggers, maar de laatste tijd is het volledig uit beeld  verdwenen. Desondanks denken beleggers dat dit stilte voor de storm is en juist de perfecte tijd om het aandeel op te pikken. Het aandeel noteert al tijden rond de EUR 16,00 en lijkt te wachten op het startschot om naar boven uit te breken. Enige tijd geleden meldde het bedrijf dat het ontdekte middel tegen psoriasis GSK2586184 in een fase 2A-studie een succes heeft laten zien. Beleggers verwachten meer positieve successen dit jaar. De kans dat het bedrijf wordt overgenomen wordt steeds groter, denken zij. Galapagos kan dus weleens een positieve verassing worden dit jaar.

  • Pharming

Een biotechbedrijf, dat wel in de spolight staat, is Pharming. Na tijden van kommer en kwel laat de koers dit jaar een positief beeld zien. Beleggers raken niet uitgepraat over de mogelijke goedkeuring van het medicijn Rhucin in de Verenigde Staten op 16 juli. De verwachtingen zijn hooggespannen. Beleggers zijn ervan overtuigd dat de goedkeuring er gaat komen met een enorme koersstijging als resultaat. Of de verwachtingen van beleggers gaan uitkomen weten wij over een maand. Tot die tijd is het wachten, wachten en nog eens wachten.

  • Value8

Het bedrijf van Peter Paul de Vries heeft de weg naar boven gevonden en denkt de positieve lijn te kunnen doorzetten. De investeringen van het bedrijf lijken zich uit te betalen. Beleggers zien de aanhoudende groei als reden om de aandelen (bij) te kopen. Het vertrouwen in topman De Vries is ook enorm. Enkele forumleden die bij de aandeelhoudersvergadering aanwezig zijn geweest, zeggen alle vertrouwen te hebben dat het management het rendementsdoel van 15% per jaar gemakkelijk gaat halen.