Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Opinie Ivan Snurer, 9 okt 2013 09:52

Wat koopt en verkoopt Goldman Sachs

0 0 Leestijd ongeveer

Goldman Sachs becijferde dat als het schuldenplafond niet wordt verhoogd het bruto binnenlands product met 4,2 procent zal dalen. Desondanks kijkt de Amerikaanse zakenbank welke aandelen nu goedkoop of juist duur zijn.

De overheidsdiensten in de Verenigde Staten liggen al dagen stil. Het schuldenplafond van 16,7 biljoen dollar hangt als een molensteen om de nek van de Amerikaanse economie. Er resten nog maar negen dagen om een oplossing te vinden voor het schuldenplafond. Zoniet verzaakt het land aan haar schuldverplichtingen, met een default tot gevolg.

De economen van Goldman Sachs stellen dat als de limiet van 16,7 biljoen niet tijdig wordt verhoogd het bruto binnenlands product van de grootste economie ter wereld met 4,2 procent zal worden afgeroomd. Als de patstelling in Washington aanhoudt, dan mag de schatkist niet meer bijlenen en moet de overheid fors bezuinigen opdat het begrotingstekort niet verder oploopt. Zelfs zodanig dat de Amerikaanse economie in 2014 niet langer met 2,6 procent zal groeien, maar met 1,7 procent zal krimpen. Het Internationaal Monetaire Fonds vreest dat als het Congres niet tot een akkoord komt, er vanaf 17 oktober een nieuwe supercrisis dreigt die financiële crisis en de recessie van 2008 tot kinderspel maken.

Voorlopig gaan de meeste experts ervan uit dat het gezond verstand zal zegevieren, maar David Bianco, aandelenstrateeg van Deutsche Bank in de Verenigde Staten, rekende desalniettemin enkele scenario’s van de begrotingscrisis door. In het extreme geval dat de Amerikaanse overheid op haar schuldverplichtingen toch zal verzaken, dan keldert de S&P 500 voor het jaareinde naar een niveau van 850 punten. Dat komt overeen met een daling van pak ‘m beet 48 procent, maar volgens hem is een jaarultimo van 1.760 waarschijnlijker. Dat is tien punten meer dan de verwachte slotstand van David Kostin, de aandelenstrateeg van Goldman Sachs. Voor 2014 rekent hij zelfs op een jaarultimo van 1.900 punten voor de S&P 500.

Hoewel Kostin niet bevreesd is dat in de komende twaalf maanden de aandelenmarkten koers zetten naar het zuiden, stelde zijn team een lijst met de meest overgewaardeerde aandelen van de S&P 500 samen. Dat wil zeggen een overzicht van de twintig indexleden die over een jaar tien procent of meer lager zullen noteren.

Onderstaande tabel somt de twintig meest ondergewaardeerde aandelen op, oftewel de aandelen die naar verwachting van de fundamentele analisten van Goldman Sachs op termijn van twaalf maanden 20 procent hoger zullen noteren.

Tot slot, David Bianco liet zijn licht ook schijnen over hoe ver de koersen op Wall Street zouden kunnen dalen. Volgens de strateeg van Deutsche Bank ligt het waarschijnlijke dieptepunt van de S&P 500 wellicht ergens tussen de 1.650 en de 1.660 punten. Dinsdag (8 oktober) sloot de index op een stand van 1.655,45 punten. Het lijkt erop dat het ergste leed geleden is, maar naarmate de index verder wegzakt, vergroot echter de kans dat het rampscenario van Bianco werkelijkheid wordt. @ Ivan Snurer

De overheidsdiensten in de Verenigde Staten liggen al dagen stil. Het schuldenplafond van 16,7 biljoen dollar hangt als een molensteen om de nek van de Amerikaanse economie. Er resten nog maar negen dagen om een oplossing te vinden voor het schuldenplafond. Zoniet verzaakt het land aan haar schuldverplichtingen, met een default tot gevolg.

De economen van Goldman Sachs stellen dat als de limiet van 16,7 biljoen niet tijdig wordt verhoogd het bruto binnenlands product van de grootste economie ter wereld met 4,2 procent zal worden afgeroomd. Als de patstelling in Washington aanhoudt, dan mag de schatkist niet meer bijlenen en moet de overheid fors bezuinigen opdat het begrotingstekort niet verder oploopt. Zelfs zodanig dat de Amerikaanse economie in 2014 niet langer met 2,6 procent zal groeien, maar met 1,7 procent zal krimpen. Het Internationaal Monetaire Fonds vreest dat als het Congres niet tot een akkoord komt, er vanaf 17 oktober een nieuwe supercrisis dreigt die financiële crisis en de recessie van 2008 tot kinderspel maken.

Voorlopig gaan de meeste experts ervan uit dat het gezond verstand zal zegevieren, maar David Bianco, aandelenstrateeg van Deutsche Bank in de Verenigde Staten, rekende desalniettemin enkele scenario’s van de begrotingscrisis door. In het extreme geval dat de Amerikaanse overheid op haar schuldverplichtingen toch zal verzaken, dan keldert de S&P 500 voor het jaareinde naar een niveau van 850 punten. Dat komt overeen met een daling van pak ‘m beet 48 procent, maar volgens hem is een jaarultimo van 1.760 waarschijnlijker. Dat is tien punten meer dan de verwachte slotstand van David Kostin, de aandelenstrateeg van Goldman Sachs. Voor 2014 rekent hij zelfs op een jaarultimo van 1.900 punten voor de S&P 500.

Hoewel Kostin niet bevreesd is dat in de komende twaalf maanden de aandelenmarkten koers zetten naar het zuiden, stelde zijn team een lijst met de meest overgewaardeerde aandelen van de S&P 500 samen. Dat wil zeggen een overzicht van de twintig indexleden die over een jaar tien procent of meer lager zullen noteren.

Onderstaande tabel somt de twintig meest ondergewaardeerde aandelen op, oftewel de aandelen die naar verwachting van de fundamentele analisten van Goldman Sachs op termijn van twaalf maanden 20 procent hoger zullen noteren.

Tot slot, David Bianco liet zijn licht ook schijnen over hoe ver de koersen op Wall Street zouden kunnen dalen. Volgens de strateeg van Deutsche Bank ligt het waarschijnlijke dieptepunt van de S&P 500 wellicht ergens tussen de 1.650 en de 1.660 punten. Dinsdag (8 oktober) sloot de index op een stand van 1.655,45 punten. Het lijkt erop dat het ergste leed geleden is, maar naarmate de index verder wegzakt, vergroot echter de kans dat het rampscenario van Bianco werkelijkheid wordt. @ Ivan Snurer