Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Opinie Beleggers Belangen, 2 okt 2013 14:54

Weer topsprekers bij Grip op je Vermogen

0 0 Leestijd ongeveer

Prominente sprekers als oud-minister Jan Kees de Jager en Nick Jue, directievoorzitter van ING Nederland, laten tijdens het congres Grip op je Vermogen op 11 oktober in Den Haag hun licht schijnen over actuele onderwerpen.

 • Is Europa gebaat bij verdere politieke en financiële integratie van de landen in de eurozone?
 • Wat zijn de uitdagingen die een zich terugtrekkende overheid en veranderende wet- en regelgeving stellen aan de consument?
 • Welke impact hebben de verschillende toekomstscenario’s op uw financiële planning? En welke kansen zien ondernemers om onze economie uit het dal te trekken?

Deze en vele andere vragen komen vrijdag 11 oktober aan bod tijdens de vierde editie van het congres Grip op je Vermogen in het World Forum in Den Haag. Op die datum hebben, net als afgelopen april en vorig jaar, Elsevier en ING een aantal prominente sprekers uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over de financiële zaken die Nederlanders het meeste bezighouden. Ditmaal zijn Jan Kees de Jager (voormalig minister van Financiën), Nick Jue (directievoorzitter van ING Nederland), Jaap Koelewijn (hoogleraar corporate finance aan universiteit Nyenrode) en Ad Scheepbouwer (directeur van Fox-IT en ex-ceo van KPN) de meest prominente sprekers.

Boeiend toekomstbeeld

In het plenaire gedeelte, dat wordt gepresenteerd door Rick Nieman, zal Jan Kees de Jager met aansprekende voorbeelden uitleggen wat verdere integratie in Europa consumenten, bedrijven en de overheid kan opleveren. Ook schetst de voormalig minister van Financiën een boeiend toekomstbeeld over het effect hiervan op de Nederlandse economie. Nick Jue zal uitleggen hoe vermogende particulieren kunnen omgaan met de toenemende complexiteit van hun financiële situatie en welke rol hun bank daarbij kan spelen. In de eerste workshopronde zal Jaap Koelewijn concrete aanbevelingen geven over sparen, beleggen, pensioenen en de woningmarkt. In de tweede workshopronde zal Ad Scheepbouwer ondernemers aanmoedigen om creatief te zijn en over de landsgrenzen heen te kijken.

Workshops

In plaats van de workshoplezingen van Koelewijn en Scheepbouwer in de plenaire zaal te volgen, kunnen deelnemers ook kiezen voor één of meerdere workshops die door (financiële) experts worden gegeven in de verschillende andere zalen van het World Forum.

Thema's die worden behandeld zijn onder meer:

 • 'Elk jaar meer dividend' door Menno van Hoven (Beleggers Belangen)
 • 'Vooruitzichten economie en financiële markten' door Bob Homan (ING Investment Office),
 • 'Bouw succesvol uw eigen portefeuille' door Joost van Leenders (BNP Paribas Investment Partners)
 • 'Drie tips voor iedere belegger en spaarder' door Bob Hendriks (BlackRock).

Ook voor deze workshops kunt u zich nog inschrijven. 

Kaarten

Voor de vierde editie van het congres Grip op je Vermogen op 11 oktober in het World Forum in Den Haag zijn nog kaarten beschikbaar. Ga dus snel naar de site van Grip op je Vermogen om het gehele programma te bekijken en u in te schrijven. U kunt dan de lezingen bijwonen van voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager en directievoorzitter van ING Nederland Nick Jue in de plenaire zaal. Daarna kunt u twee (beleggings)workshops volgen.

Op de website kunt u ook uitgebreide terugblikken bekijken op de lezingen en workshops die tijdens de congressen van jongstleden april en vorig jaar werden gehouden. Sprekers tijdens die edities waren onder meer de oud-politici Frits Bolkestein en Ruud Lubbers, de economen Sweder van Wijnbergen en Rick van der Ploeg en de ondernemer Ruud Koornstra.

 • Is Europa gebaat bij verdere politieke en financiële integratie van de landen in de eurozone?
 • Wat zijn de uitdagingen die een zich terugtrekkende overheid en veranderende wet- en regelgeving stellen aan de consument?
 • Welke impact hebben de verschillende toekomstscenario’s op uw financiële planning? En welke kansen zien ondernemers om onze economie uit het dal te trekken?

Deze en vele andere vragen komen vrijdag 11 oktober aan bod tijdens de vierde editie van het congres Grip op je Vermogen in het World Forum in Den Haag. Op die datum hebben, net als afgelopen april en vorig jaar, Elsevier en ING een aantal prominente sprekers uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over de financiële zaken die Nederlanders het meeste bezighouden. Ditmaal zijn Jan Kees de Jager (voormalig minister van Financiën), Nick Jue (directievoorzitter van ING Nederland), Jaap Koelewijn (hoogleraar corporate finance aan universiteit Nyenrode) en Ad Scheepbouwer (directeur van Fox-IT en ex-ceo van KPN) de meest prominente sprekers.

Boeiend toekomstbeeld

In het plenaire gedeelte, dat wordt gepresenteerd door Rick Nieman, zal Jan Kees de Jager met aansprekende voorbeelden uitleggen wat verdere integratie in Europa consumenten, bedrijven en de overheid kan opleveren. Ook schetst de voormalig minister van Financiën een boeiend toekomstbeeld over het effect hiervan op de Nederlandse economie. Nick Jue zal uitleggen hoe vermogende particulieren kunnen omgaan met de toenemende complexiteit van hun financiële situatie en welke rol hun bank daarbij kan spelen. In de eerste workshopronde zal Jaap Koelewijn concrete aanbevelingen geven over sparen, beleggen, pensioenen en de woningmarkt. In de tweede workshopronde zal Ad Scheepbouwer ondernemers aanmoedigen om creatief te zijn en over de landsgrenzen heen te kijken.

Workshops

In plaats van de workshoplezingen van Koelewijn en Scheepbouwer in de plenaire zaal te volgen, kunnen deelnemers ook kiezen voor één of meerdere workshops die door (financiële) experts worden gegeven in de verschillende andere zalen van het World Forum.

Thema's die worden behandeld zijn onder meer:

 • 'Elk jaar meer dividend' door Menno van Hoven (Beleggers Belangen)
 • 'Vooruitzichten economie en financiële markten' door Bob Homan (ING Investment Office),
 • 'Bouw succesvol uw eigen portefeuille' door Joost van Leenders (BNP Paribas Investment Partners)
 • 'Drie tips voor iedere belegger en spaarder' door Bob Hendriks (BlackRock).

Ook voor deze workshops kunt u zich nog inschrijven. 

Kaarten

Voor de vierde editie van het congres Grip op je Vermogen op 11 oktober in het World Forum in Den Haag zijn nog kaarten beschikbaar. Ga dus snel naar de site van Grip op je Vermogen om het gehele programma te bekijken en u in te schrijven. U kunt dan de lezingen bijwonen van voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager en directievoorzitter van ING Nederland Nick Jue in de plenaire zaal. Daarna kunt u twee (beleggings)workshops volgen.

Op de website kunt u ook uitgebreide terugblikken bekijken op de lezingen en workshops die tijdens de congressen van jongstleden april en vorig jaar werden gehouden. Sprekers tijdens die edities waren onder meer de oud-politici Frits Bolkestein en Ruud Lubbers, de economen Sweder van Wijnbergen en Rick van der Ploeg en de ondernemer Ruud Koornstra.