Updates

Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Opinie Beleggers Belangen, 2 okt 2013 14:32

Koop oude Europese bekenden

0 0 Leestijd ongeveer

AXA Investment Managers meent dat het tijd is om genegeerde Europese aandelen te kopen. Shell en Volkswagen bijvoorbeeld.

Internationale beleggers hebben de aandelen van grote en middelgrote Europese bedrijven de laatste maanden links laten liggen en dat terwijl de vooruitzichten juist goed zijn, aldus AXA Investment Managers. AXA stelt dat die beleggers daardoor een goede kans missen om exposure te krijgen van het mondiale economische herstel, dat langzaam op gang komt.

AXA schrijft de terughoudendheid toe aan de publieke strubbelingen rond de crisis in de eurozone en aan zorgen over de groeivooruitzichten van de Europese economie. Om die reden hebben zij de aandacht verlegd naar Azië en de Verenigde Staten, waar de groei duidelijker is. De vermogensbeheerder schat dat de gemiddelde koers-winstverhouding van Europese aandelen tien tot twintig procent onder die van Amerikaanse aandelen ligt.

Vertrouwen terug

Maar beleggers moeten wel beseffen dat Europese bedrijven meer dan de helft van hun winst buiten Europa behalen. Volgens AXA is de nervositeit over de opkomende landen verdwenen en keert het beleggersvertrouwen terug, echter wel onder het besef dat groeicijfers van 10% in die landen niet houdbaar zijn. De juiste bedrijven kunnen prima omgaan met deze verandering en dus is stock picking zo belangrijk. AXA zoekt het in bedrijven met een duurzame winstontwikkeling in de komende jaren, maar kijkt ook naar de corporate governance, waarbij gelet wordt op de mogelijkheid tot dialoog met het management en op het honoreringspakket.

Royal Dutch Shell behoort tot de favoriete aandelen vanwege het investeringsprogramma, het progressieve dividendbeleid en de geografische spreiding. De vermogensbeheerder heeft ook een zwak voor Volkswagen, Siemens, GKN en Schneider. In het Verenigd Koninkrijk herstelt de economie zich het snelst binnen Europa en daarom worden onder andere Kingfisher en Marks & Spencer aanbevolen. 

Internationale beleggers hebben de aandelen van grote en middelgrote Europese bedrijven de laatste maanden links laten liggen en dat terwijl de vooruitzichten juist goed zijn, aldus AXA Investment Managers. AXA stelt dat die beleggers daardoor een goede kans missen om exposure te krijgen van het mondiale economische herstel, dat langzaam op gang komt.

AXA schrijft de terughoudendheid toe aan de publieke strubbelingen rond de crisis in de eurozone en aan zorgen over de groeivooruitzichten van de Europese economie. Om die reden hebben zij de aandacht verlegd naar Azië en de Verenigde Staten, waar de groei duidelijker is. De vermogensbeheerder schat dat de gemiddelde koers-winstverhouding van Europese aandelen tien tot twintig procent onder die van Amerikaanse aandelen ligt.

Vertrouwen terug

Maar beleggers moeten wel beseffen dat Europese bedrijven meer dan de helft van hun winst buiten Europa behalen. Volgens AXA is de nervositeit over de opkomende landen verdwenen en keert het beleggersvertrouwen terug, echter wel onder het besef dat groeicijfers van 10% in die landen niet houdbaar zijn. De juiste bedrijven kunnen prima omgaan met deze verandering en dus is stock picking zo belangrijk. AXA zoekt het in bedrijven met een duurzame winstontwikkeling in de komende jaren, maar kijkt ook naar de corporate governance, waarbij gelet wordt op de mogelijkheid tot dialoog met het management en op het honoreringspakket.

Royal Dutch Shell behoort tot de favoriete aandelen vanwege het investeringsprogramma, het progressieve dividendbeleid en de geografische spreiding. De vermogensbeheerder heeft ook een zwak voor Volkswagen, Siemens, GKN en Schneider. In het Verenigd Koninkrijk herstelt de economie zich het snelst binnen Europa en daarom worden onder andere Kingfisher en Marks & Spencer aanbevolen.