Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Opinie Ivan Snurer, 27 sep 2013 08:52

Favoriete groeiaandelen voor 2014 en daarna

0 0 Leestijd ongeveer

Naar goed jaarlijks gebruik presenteerde Morgan Stanley deze week zijn favoriete groeiaandelen voor de komende jaren. De lijst telt 40 fondsen, met klinkende namen als Facebook en Google, maar zonder Apple of Tesla.

Elk jaar in september stelt de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley een lijst samen met de beste seculiere groeiaandelen. Het zijn hoofdzakelijk bedrijven die profiteren van lange-termijntrends die onafhankelijk van de economische cyclus plaatsvinden.

Er zijn verschillende manieren om in een tijd van lage economische groei succesvol te beleggen. Het kopen van aandelen met een betrouwbare dividendhistorie of het schrijven van opties die waardeloos aflopen zijn voorbeelden hiervan.

Een andere manier is het kopen van seculiere groeiaandelen. Dit zijn aandelen in seculiere groeigebieden waarvan duidelijk is dat de trend in de komende jaren blijft doorzetten, waardoor de betrokken bedrijven ook winst maken als de economie een stap terug moet doen.

Hoewel het de bedoeling is om de aandelen voor een periode van drie jaar in de beleggingsportefeuille op te nemen, gaat de lijst elk jaar flink op de schop. Bij de jaarlijkse herziening van deze maand wipt Morgan Stanley maar liefst 21 namen en komen er 19 nieuwkomers bij, waarvan Chipotle Mexican Grill een oude bekende is.

De lijst telt nu 40 seculiere groeiaandelen. En ook niet onbelangrijk: in de afgelopen 36 maanden outperformden zij met 37,8 procentpunt de S&P 500 die zelf terugblikt op een winst van 48,1 procent.

De totale winst bedraagt dus 85,9 procent ofwel een samengesteld gemiddelde van 23 procent. Wat niet uit dat gemiddelde blijkt is dat de seculiere groeiaandelen elk jaar met minimaal 20 procent gestegen zijn. De selectie van september 2010: 20,2 procent, de selectie van 2011: 26,6 procent en de selectie van vorig jaar: 22,2 procent. Het is weliswaar nog een jonge historie, maar over een jaar zal blijken of de winst van de nieuwe lijst kan aanknopen met zijn historisch gemiddelde. Het zou het begin van een mooie traditie kunnen worden.

Elk jaar in september stelt de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley een lijst samen met de beste seculiere groeiaandelen. Het zijn hoofdzakelijk bedrijven die profiteren van lange-termijntrends die onafhankelijk van de economische cyclus plaatsvinden.

Er zijn verschillende manieren om in een tijd van lage economische groei succesvol te beleggen. Het kopen van aandelen met een betrouwbare dividendhistorie of het schrijven van opties die waardeloos aflopen zijn voorbeelden hiervan.

Een andere manier is het kopen van seculiere groeiaandelen. Dit zijn aandelen in seculiere groeigebieden waarvan duidelijk is dat de trend in de komende jaren blijft doorzetten, waardoor de betrokken bedrijven ook winst maken als de economie een stap terug moet doen.

Hoewel het de bedoeling is om de aandelen voor een periode van drie jaar in de beleggingsportefeuille op te nemen, gaat de lijst elk jaar flink op de schop. Bij de jaarlijkse herziening van deze maand wipt Morgan Stanley maar liefst 21 namen en komen er 19 nieuwkomers bij, waarvan Chipotle Mexican Grill een oude bekende is.

De lijst telt nu 40 seculiere groeiaandelen. En ook niet onbelangrijk: in de afgelopen 36 maanden outperformden zij met 37,8 procentpunt de S&P 500 die zelf terugblikt op een winst van 48,1 procent.

De totale winst bedraagt dus 85,9 procent ofwel een samengesteld gemiddelde van 23 procent. Wat niet uit dat gemiddelde blijkt is dat de seculiere groeiaandelen elk jaar met minimaal 20 procent gestegen zijn. De selectie van september 2010: 20,2 procent, de selectie van 2011: 26,6 procent en de selectie van vorig jaar: 22,2 procent. Het is weliswaar nog een jonge historie, maar over een jaar zal blijken of de winst van de nieuwe lijst kan aanknopen met zijn historisch gemiddelde. Het zou het begin van een mooie traditie kunnen worden.