Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Opinie Ivan Snurer, 7 aug 2013 08:47

De verkooplijst van Goldman Sachs

0 0 Leestijd ongeveer

Over een jaar staat de S&P 500 op 1.800. Dat is 7 procent hoger dan nu. Experts van de Amerikaanse zakenbank stellen dat je met AMD, Cablevision, Hewlett-Packard en 37 andere markante dalers enkel geld zult verliezen.

Vorige week boekte de S&P 500 zijn 21ste hoogterecord van het jaar; de Dow Jones zelfs zijn 31ste. De strategen van Goldman Sachs kijken vol vertrouwen naar de recordregen op Wall Street en blijven onverminderd vast op aandelen.

De experts van de Amerikaanse zakenbank voorspellen een jaarultimo van 1.750 punten. Voor 2014 rekenen zij op een slotstand van 1.900 punten en voor het jaar 2015 voorspellen zij zelfs een ultimo van 2.100 punten.

De positieve verwachting wordt ingegeven door de groei van het dividend, het duurzame herstel van de economie, de lage rente en de redelijke waardering van Amerikaanse aandelen.

Hoewel David Kostin, de hoofdstrateeg van Goldman Sachs, niet bevreesd is dat de S&P 500 in de komende twaalf maanden koers zal zetten naar het zuiden, stelde zijn team niettemin een lijst samen van markante verliezers. Dit wil zeggen een overzicht met de indexleden die naar verwachting van hun fundamentele analisten over een jaar tien procent of meer lager zullen noteren.

Markante verliezers

Dit zijn in principe de fondsen die je als belegger beter links laat liggen, tenzij je ze natuurlijk wilt shorten. Om een beter beeld te krijgen wat hun koers te wachten staat, verdient het de aanbeveling om een blik te werpen op de grafiek.

De aandelen van Advanced Micro Devices, Intel, Nasdaq OMX, Microsoft, The Mosaic en United States Steel noteren stuk voor stuk onder hun 50-daags gemiddelde. Allegheny Technologies, Cliffs Natural Resources, The Mosaic en United States Steel zelfs onder het 200-daags gemiddelde. De kans bestaat dat deze aandelen nog verder zullen dalen.

Een en ander impliceert dat de overige aandelen zoals Cablevision en Hewlett-Packard aanstalten maken of al bezig zijn aan een opwaartse trend. Het kan echter ook zijn dat het negatieve scenario van Goldman Sachs nog niet tot uitdrukking komt in de koersgrafieken. @IvanSnurer

Vorige week boekte de S&P 500 zijn 21ste hoogterecord van het jaar; de Dow Jones zelfs zijn 31ste. De strategen van Goldman Sachs kijken vol vertrouwen naar de recordregen op Wall Street en blijven onverminderd vast op aandelen.

De experts van de Amerikaanse zakenbank voorspellen een jaarultimo van 1.750 punten. Voor 2014 rekenen zij op een slotstand van 1.900 punten en voor het jaar 2015 voorspellen zij zelfs een ultimo van 2.100 punten.

De positieve verwachting wordt ingegeven door de groei van het dividend, het duurzame herstel van de economie, de lage rente en de redelijke waardering van Amerikaanse aandelen.

Hoewel David Kostin, de hoofdstrateeg van Goldman Sachs, niet bevreesd is dat de S&P 500 in de komende twaalf maanden koers zal zetten naar het zuiden, stelde zijn team niettemin een lijst samen van markante verliezers. Dit wil zeggen een overzicht met de indexleden die naar verwachting van hun fundamentele analisten over een jaar tien procent of meer lager zullen noteren.

Markante verliezers

Dit zijn in principe de fondsen die je als belegger beter links laat liggen, tenzij je ze natuurlijk wilt shorten. Om een beter beeld te krijgen wat hun koers te wachten staat, verdient het de aanbeveling om een blik te werpen op de grafiek.

De aandelen van Advanced Micro Devices, Intel, Nasdaq OMX, Microsoft, The Mosaic en United States Steel noteren stuk voor stuk onder hun 50-daags gemiddelde. Allegheny Technologies, Cliffs Natural Resources, The Mosaic en United States Steel zelfs onder het 200-daags gemiddelde. De kans bestaat dat deze aandelen nog verder zullen dalen.

Een en ander impliceert dat de overige aandelen zoals Cablevision en Hewlett-Packard aanstalten maken of al bezig zijn aan een opwaartse trend. Het kan echter ook zijn dat het negatieve scenario van Goldman Sachs nog niet tot uitdrukking komt in de koersgrafieken. @IvanSnurer