Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 11 jun 2013 15:51

Deutsche Bank verwacht weer groei in China

0 0 Leestijd ongeveer

Deutsche Bank houdt vertrouwen in de Chinese economie en presenteert een aantal favoriete aandelen.

Deutsche Bank verwacht dat de Chinese overheid de economische groei zal aanzwengelen, nadat deze in het eerste kwartaal was achtergebleven bij de prognose. Die laatste ontwikkeling is voor de bank aanleiding om de groeiverwachting voor het tweede kwartaal te verlagen tot 7,7% (was 7,9), die voor het hele jaar tot 7,9% (8,2) en die voor 2014 tot 8,8% (8,9).

De verlagingen hebben vooral te maken met het feit dat het nieuwe concept van het totale financieringsstelsel (TSF) langzamer op de economie doorwerkt dan voorzien. Bedrijven bouwen hun voorraden af, en ook de corruptiebestrijding leidt tot afname van economische activiteit.

Vertrouwen

De bank voorziet dat tal van maatregelen en gebeurtenissen de groei ten goede zullen komen. Er zal een einde komen aan de voorraadafbouw en dat stuwt eind dit jaar de groei. Ook zal de kredietverlening naar verwachting worden versoepeld. De waardestijging van de Chinese munt zal afremmen, de investeringen in vastgoed en export zullen stijgen en het vertrouwen zal toenemen door de aankondiging in september of oktober van ingrijpende hervormingen.

Deutsche Bank denkt dat de kredietverlening soepeler wordt door tragere groei en de lage inflatie. Verder studeren deze maand 7 miljoen studenten af, waarvan slechts een klein percentage zich verzekerd heeft van werk. Dat zet druk op de overheid om banen te scheppen.

De hervormingen zullen onder andere betrekking hebben op deregulering, sociale zekerheid en op een versoepeling van het financiële en fiscale stelsel. Bedrijven op het gebied van railtransport, financiële diensten, gas- en watervoorziening en windenergie zullen hiervan profiteren. Deutsche Bank beveelt een mandje aandelen aan met daarin de financiële instellingen BOC, Ping An en Citic, de waterbedrijven Beijing Enterprises en BEWG, Longyan Power (windenergie), COLI (bouw) en China Railway.

Deutsche Bank verwacht dat de Chinese overheid de economische groei zal aanzwengelen, nadat deze in het eerste kwartaal was achtergebleven bij de prognose. Die laatste ontwikkeling is voor de bank aanleiding om de groeiverwachting voor het tweede kwartaal te verlagen tot 7,7% (was 7,9), die voor het hele jaar tot 7,9% (8,2) en die voor 2014 tot 8,8% (8,9).

De verlagingen hebben vooral te maken met het feit dat het nieuwe concept van het totale financieringsstelsel (TSF) langzamer op de economie doorwerkt dan voorzien. Bedrijven bouwen hun voorraden af, en ook de corruptiebestrijding leidt tot afname van economische activiteit.

Vertrouwen

De bank voorziet dat tal van maatregelen en gebeurtenissen de groei ten goede zullen komen. Er zal een einde komen aan de voorraadafbouw en dat stuwt eind dit jaar de groei. Ook zal de kredietverlening naar verwachting worden versoepeld. De waardestijging van de Chinese munt zal afremmen, de investeringen in vastgoed en export zullen stijgen en het vertrouwen zal toenemen door de aankondiging in september of oktober van ingrijpende hervormingen.

Deutsche Bank denkt dat de kredietverlening soepeler wordt door tragere groei en de lage inflatie. Verder studeren deze maand 7 miljoen studenten af, waarvan slechts een klein percentage zich verzekerd heeft van werk. Dat zet druk op de overheid om banen te scheppen.

De hervormingen zullen onder andere betrekking hebben op deregulering, sociale zekerheid en op een versoepeling van het financiële en fiscale stelsel. Bedrijven op het gebied van railtransport, financiële diensten, gas- en watervoorziening en windenergie zullen hiervan profiteren. Deutsche Bank beveelt een mandje aandelen aan met daarin de financiële instellingen BOC, Ping An en Citic, de waterbedrijven Beijing Enterprises en BEWG, Longyan Power (windenergie), COLI (bouw) en China Railway.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.