Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
kopen
Opinie Beleggers Belangen, 28 mei 2013 14:57

Aantrekkelijke waarderingen

0 0 Leestijd ongeveer

Een record voor de DAX en het hoogste niveau voor de FTSE100 in vijf jaar tijd zijn volgens Citigroup aanwijzingen dat Europese aandelen aantrekkelijk gewaardeerd zijn.

Bemoedigende cijfers vanuit de VS en Japan hebben de Europese aandelenkoersen de afgelopen weken verder opgedreven. Zodoende noteerde de DAX begin deze week een alltime high van 8449 punten, terwijl de FTSE100 steeg naar 6760 punten en daarmee het hoogste niveau aantikte sinds oktober 2007.

Hoewel Europese aandelen nu circa 100% hoger staan dan op het dieptepunt in 2009 en de waarderingen relatief hoog zijn, vindt Citigroup ze aantrekkelijk gewaardeerd. De bank stelt dat het tempo van het aantal winstverwachtingverlagingen aan het vertragen is, wat in het verleden een zeer positief effect heeft gehad op de aandelenrendementen in de periode daarna.

De laatste vijf keer dat dit gebeurde, zag Citigroup een gemiddeld rendement van 30% in de daaropvolgende achttien maanden en volgens de bank zijn we nu weer op een soortgelijk punt aanbeland. Citigroup wijst erop dat aandelen vooral aantrekkelijk zijn voor obligatiebeleggers, gezien de rally van de obligatiemarkt vanaf eind vorig jaar.

Daarbij vindt de bank de tot nu toe gepubliceerde winstcijfers van bedrijven niet zo slecht. Het afgelopen jaar zijn wereldwijd taxatieverlagingen doorgevoerd, maar de Europese winstverwachtingen zijn in 2012 slechts gedaald van 10 naar 3%. Citigroup ziet zodoende een bescheiden daling van de winstverwachtingen.

Vooruitkijkend voorspelt de bank een winstgroei van 10% in 2014. Volgens de bank hebben we de bodem van de winstcyclus gezien. Aandelen in de financiële sector zijn favoriet bij Citigroup, dat verwacht dat Europese bankaandelen de markt positief gaan verrassen. Europese banken maken namelijk een goeie ontwikkeling door, waarbij tekorten veranderen in overschotten.

Dit is een van de belangrijkste thema’s die volgens Citigroup de goede prestaties voor de komende jaren zullen ondersteunen. 

Bemoedigende cijfers vanuit de VS en Japan hebben de Europese aandelenkoersen de afgelopen weken verder opgedreven. Zodoende noteerde de DAX begin deze week een alltime high van 8449 punten, terwijl de FTSE100 steeg naar 6760 punten en daarmee het hoogste niveau aantikte sinds oktober 2007.

Hoewel Europese aandelen nu circa 100% hoger staan dan op het dieptepunt in 2009 en de waarderingen relatief hoog zijn, vindt Citigroup ze aantrekkelijk gewaardeerd. De bank stelt dat het tempo van het aantal winstverwachtingverlagingen aan het vertragen is, wat in het verleden een zeer positief effect heeft gehad op de aandelenrendementen in de periode daarna.

De laatste vijf keer dat dit gebeurde, zag Citigroup een gemiddeld rendement van 30% in de daaropvolgende achttien maanden en volgens de bank zijn we nu weer op een soortgelijk punt aanbeland. Citigroup wijst erop dat aandelen vooral aantrekkelijk zijn voor obligatiebeleggers, gezien de rally van de obligatiemarkt vanaf eind vorig jaar.

Daarbij vindt de bank de tot nu toe gepubliceerde winstcijfers van bedrijven niet zo slecht. Het afgelopen jaar zijn wereldwijd taxatieverlagingen doorgevoerd, maar de Europese winstverwachtingen zijn in 2012 slechts gedaald van 10 naar 3%. Citigroup ziet zodoende een bescheiden daling van de winstverwachtingen.

Vooruitkijkend voorspelt de bank een winstgroei van 10% in 2014. Volgens de bank hebben we de bodem van de winstcyclus gezien. Aandelen in de financiële sector zijn favoriet bij Citigroup, dat verwacht dat Europese bankaandelen de markt positief gaan verrassen. Europese banken maken namelijk een goeie ontwikkeling door, waarbij tekorten veranderen in overschotten.

Dit is een van de belangrijkste thema’s die volgens Citigroup de goede prestaties voor de komende jaren zullen ondersteunen.