Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Opinie Beleggers Belangen, 24 mei 2013 14:42

Er is geen beurshype op het Damrak (en die gaat er ook niet komen)

0 0 Leestijd ongeveer

Aandelen zijn al maanden ‘hot’. De Amerikaanse beurzen, de Japanse Nikkei en onze eigen AEX boeken record na record. Stelling van de maand: Er is geen beurshype op het Damrak.

Niet voor niets stond op de cover van het gerenommeerde tijdschrift The Economist deze maand met chocoladeletters: Wall Street is back. In de VS mag ondertussen gerust worden gesproken van een aandelenhype, maar in Europa, en zeker in Nederland, lijkt het grote publiek veel minder enthousiast. Ondanks dat de AEX sinds het dieptepunt in maart 2009 gestegen is van 199 naar 364 punten (24 mei 12.00 uur). In tegenstelling tot Wall Street lijkt op het Damrak geen sprake van een hype. Maar gaat die er komen?

Wel een hype

Ondanks de kwakkelende economie, het zwakke bankwezen en het risico voor het uiteenvallen van de Eurozone blijven beleggers onverminderd enthousiast voor aandelen. De koersen blijven daardoor stijgen. En als er een keer paniek dreigt te ontstaan, gaan beleggers er vanuit dat de ECB wel zal ingrijpen en de aandelenkoersen zal blijven ondersteunen. Daardoor lijkt beleggen een ‘spel zonder nieten’ te zijn geworden en zullen ook steeds meer particuliere beleggers aandelen gaan prefereren boven spaarrekeningen, die immers niet blijven opbrengen. Het is een gevaarlijk spel, maar zo lang het duurt uiterst lucratief.

Geen hype

De positieve rendementen voor aandelenbeleggers zijn geen hype, want de koerswinsten die zijn geboekt sinds 2009 zijn logisch gezien het herstel van de economie en de bedrijfswinsten sinds het uitbreken van de kredietcrisis. Zeker op het Damrak laten de nuchtere Nederlanders zich niet gek maken door de problemen bij de banken in de Eurozone. En beleggen ze heel overwogen in multinationals als Shell en Unilever die iedere crisis kunnen doorstaan.

Hierdoor zijn goudzoekers die niets op de beurs te zoeken hebben tot nu toe weggebleven en heeft de AEX genoeg potentie om rustig door te blijven stijgen. Dus alsjeblieft geen Amerikaanse toestanden hier, dat leidt alleen maar tot ongelukken.

Er is geen beurshype op het Damrak (en die gaat er ook niet komen)! Wij zijn benieuwd naar uw mening! Plaats uw reactie hieronder of direct op het forum.

Niet voor niets stond op de cover van het gerenommeerde tijdschrift The Economist deze maand met chocoladeletters: Wall Street is back. In de VS mag ondertussen gerust worden gesproken van een aandelenhype, maar in Europa, en zeker in Nederland, lijkt het grote publiek veel minder enthousiast. Ondanks dat de AEX sinds het dieptepunt in maart 2009 gestegen is van 199 naar 364 punten (24 mei 12.00 uur). In tegenstelling tot Wall Street lijkt op het Damrak geen sprake van een hype. Maar gaat die er komen?

Wel een hype

Ondanks de kwakkelende economie, het zwakke bankwezen en het risico voor het uiteenvallen van de Eurozone blijven beleggers onverminderd enthousiast voor aandelen. De koersen blijven daardoor stijgen. En als er een keer paniek dreigt te ontstaan, gaan beleggers er vanuit dat de ECB wel zal ingrijpen en de aandelenkoersen zal blijven ondersteunen. Daardoor lijkt beleggen een ‘spel zonder nieten’ te zijn geworden en zullen ook steeds meer particuliere beleggers aandelen gaan prefereren boven spaarrekeningen, die immers niet blijven opbrengen. Het is een gevaarlijk spel, maar zo lang het duurt uiterst lucratief.

Geen hype

De positieve rendementen voor aandelenbeleggers zijn geen hype, want de koerswinsten die zijn geboekt sinds 2009 zijn logisch gezien het herstel van de economie en de bedrijfswinsten sinds het uitbreken van de kredietcrisis. Zeker op het Damrak laten de nuchtere Nederlanders zich niet gek maken door de problemen bij de banken in de Eurozone. En beleggen ze heel overwogen in multinationals als Shell en Unilever die iedere crisis kunnen doorstaan.

Hierdoor zijn goudzoekers die niets op de beurs te zoeken hebben tot nu toe weggebleven en heeft de AEX genoeg potentie om rustig door te blijven stijgen. Dus alsjeblieft geen Amerikaanse toestanden hier, dat leidt alleen maar tot ongelukken.

Er is geen beurshype op het Damrak (en die gaat er ook niet komen)! Wij zijn benieuwd naar uw mening! Plaats uw reactie hieronder of direct op het forum.