Updates

Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Opinie Beleggers Belangen, 7 mei 2013 18:23

Belangrijke tekenen van verbetering

0 0 Leestijd ongeveer

Morningstar ziet belangrijke tekenen van verbetering voor de Amerikaanse economie, maar verwacht geen snel herstel.

Morningstar vindt al langere tijd dat de Amerikaanse economie over voldoende pluspunten beschikt om in 2013 zonder al te veel inflatie tot een bbp-groei te komen van 2-2,5%. Dit groeitempo houdt niet over, maar kan nog vele jaren voortduren en het herstel houdt langer aan dan in eerdere perioden.

De belangrijkste steunpilaar voor economische herstelperioden is een herstel van de huizenmarkt. Deze lijkt in de VS nu vleugels te krijgen. De enige zorg die Morningstar over de huizenmarkt heeft, is een tekort aan bouwbedrijven of problemen in de aanvoerketen. Een neveneffect hiervan zou echter zijn dat de prijzen van bestaande huizen stijgen, wat het consumentenvertrouwen een impuls zou geven.

Morningstar verwacht niet dat het economisch herstel in de VS snel zal gaan. Er wordt gewezen op de nog altijd dalende werkgelegenheid in de overheidssector, maar ook op de auto-industrie; Morningstar verwacht dat de groei in de autosector gaat afnemen, omdat het aantal verkochte auto’s weer terug is op het niveau van vóór de recessie.

Ondanks de relatief lage groei biedt de Amerikaanse economie volgens Morningstar mooie perspectieven. Er wordt onder meer gewezen op onlangs ontdekte olie- en gasreserves, lage elektriciteitsprijzen en meer beschikbare bouwgrond. Daarnaast zijn Amerikaanse ondernemingen steeds meer bereid om in zichzelf te investeren. Morningstar is bijvoorbeeld zeer te spreken over de Amerikaanse detailhandel, die investeert in onder meer nieuwe concepten voor producten en e-commerce. Wel zijn deze positieve indicatoren al deels verwerkt in de koersen van Amerikaanse aandelen, die in 2012 nog tot de grootste stijgers wereldwijd behoorden. Sectoren waar Morningstar nog kansen ziet, zijn consumptiegoederen en vastgoed.

Morningstar vindt al langere tijd dat de Amerikaanse economie over voldoende pluspunten beschikt om in 2013 zonder al te veel inflatie tot een bbp-groei te komen van 2-2,5%. Dit groeitempo houdt niet over, maar kan nog vele jaren voortduren en het herstel houdt langer aan dan in eerdere perioden.

De belangrijkste steunpilaar voor economische herstelperioden is een herstel van de huizenmarkt. Deze lijkt in de VS nu vleugels te krijgen. De enige zorg die Morningstar over de huizenmarkt heeft, is een tekort aan bouwbedrijven of problemen in de aanvoerketen. Een neveneffect hiervan zou echter zijn dat de prijzen van bestaande huizen stijgen, wat het consumentenvertrouwen een impuls zou geven.

Morningstar verwacht niet dat het economisch herstel in de VS snel zal gaan. Er wordt gewezen op de nog altijd dalende werkgelegenheid in de overheidssector, maar ook op de auto-industrie; Morningstar verwacht dat de groei in de autosector gaat afnemen, omdat het aantal verkochte auto’s weer terug is op het niveau van vóór de recessie.

Ondanks de relatief lage groei biedt de Amerikaanse economie volgens Morningstar mooie perspectieven. Er wordt onder meer gewezen op onlangs ontdekte olie- en gasreserves, lage elektriciteitsprijzen en meer beschikbare bouwgrond. Daarnaast zijn Amerikaanse ondernemingen steeds meer bereid om in zichzelf te investeren. Morningstar is bijvoorbeeld zeer te spreken over de Amerikaanse detailhandel, die investeert in onder meer nieuwe concepten voor producten en e-commerce. Wel zijn deze positieve indicatoren al deels verwerkt in de koersen van Amerikaanse aandelen, die in 2012 nog tot de grootste stijgers wereldwijd behoorden. Sectoren waar Morningstar nog kansen ziet, zijn consumptiegoederen en vastgoed.