Updates

Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Opinie Ivan Snurer, 20 mrt 2013 09:06

Bestand tegen milde correctie

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggers zijn weer risk-on. Sinds het dieptepunt van november noteren aandelen flink hoger. De markt is volgens S&P rijp voor een correctie. JPMorgan vond aandelen die correcties goed doorstaan. Aan hand van die criteria bekeken we welke Europese aandelen een milde correctie goed zouden kunnen doorstaan.

Sinds het dieptepunt van november 2012 noteren aandelen op Wall Street 15 procent hoger, sinds het dieptepunt van maart 2009 zelfs 123 procent. Velen bekruipt een gevoel van onbehagen. Volgens Sam Stovall, beurshistoricus en strateeg bij indexbeheerder Standard & Poor’s, is de markt rijp voor een correctie tot wel vijf procent.

JPMorgan

Thomas Lee weet dat je in het vijfde jaar van een stierenmarkt de mooiste resultaten kunt behalen, maar ook de aandelenstrateeg van JPMorgan is beducht voor een correctie, weliswaar mild, maar toch. Enkele dagen voordat de oprispingen van de eurocrisis (deze keer in Cyprus) andermaal opspeelden, publiceerde hij een rapport waarin vijftien Amerikaanse aandelen met naam worden genoemd die sinds 2009 beurscorrecties tot vijf procent buitenwel goed doorstonden.

De 15 namen in alfabetische volgorde van het tickersymbool: ConAgra Foods (CAG), Walt Disney (DIS), FiServ (FISV), Genuine Parts (GPC), International Business Machines (IBM), Loews (L), 3m (MMM), Paychex (PAYX), PPG Industries (PPG), Sigma-Aldrich (SIAL), Sysco (SYY), United Technologies (UTX) en Dentsply International (XRAY).

Selectiecriteria

De gemene deler is dat het dividendrendement relatief laag is, de vrije geldstroom bovengemiddeld hoog is, het aandeel in de voorbije 15 maanden op een maand tijd niet meer dan 800 basispunten achterbleef op zijn referentiegraadmeter en dat er is sprake van een superieure koersontwikkeling.

Euronext

Wanneer de indexleden van de Euronext 100 en Next 150 tegen het licht worden gehouden, dan drijven vanuit koerstechnisch oogpunt welgeteld 28 aandelen naar boven. Pro rata aan de omvang van Wall Street zou dit betekenen dat er uiteindelijk hooguit een vijftal fondsen uit de Euronext 100 dan wel Next 150 weerhouden worden eens zij op hun fundamentele kenmerken zijn beoordeeld.

Omdat een aandelenportefeuille dat slechts vijf eenheden telt kwetsbaar is voor het resultaat van individuele uitschieters, volgt hierna een degressieve opsomming van de vijftien best geplaatste aandelen met voorop als topaandeel Heineken (HEIA), Essilor (EI), Bureau Veritas (BVI), Kinepolis (KIN), Gemalto (GTO), Dassault Systemes (DSY), Zodiac (ZC), Sodexo (SW), Ingenico (ING), CFAO (CFAO), Iliad (ILD), Reed Elsevier (REN), l’Oréal (OR), Legrand (LR) en Nutreco (NUO). Voor wie dichter bij huis wil blijven of uitsluitend geïnteresseerd is in Nederlandse fondsen bestaat de top-5 uit Heineken, Reed Elsevier, Nutreco, Nederlandse Apparatenfabriek (Nedap) en Unibail-Rodamco (UL).

Alfa-markt

Ondanks alle negatieve publiciteit op de aandelenmarkten is de schade die voortvloeit uit de Cypriotische problemen beperkt. Het lijkt alsof beleggers nog steeds risk-on zijn. Ze zijn nog steeds bereid tot het nemen van risico. De tijd van meeliften op het marktsentiment is echter voorbij. De selectie van de juiste aandelen wordt almaar belangrijker. Het is niet langer bèta die de wet dicteert, de markt wordt gedreven door alfa. De selectie van individuele aandelen wordt almaar belangrijker. @ Ivan Snurer

Sinds het dieptepunt van november 2012 noteren aandelen op Wall Street 15 procent hoger, sinds het dieptepunt van maart 2009 zelfs 123 procent. Velen bekruipt een gevoel van onbehagen. Volgens Sam Stovall, beurshistoricus en strateeg bij indexbeheerder Standard & Poor’s, is de markt rijp voor een correctie tot wel vijf procent.

JPMorgan

Thomas Lee weet dat je in het vijfde jaar van een stierenmarkt de mooiste resultaten kunt behalen, maar ook de aandelenstrateeg van JPMorgan is beducht voor een correctie, weliswaar mild, maar toch. Enkele dagen voordat de oprispingen van de eurocrisis (deze keer in Cyprus) andermaal opspeelden, publiceerde hij een rapport waarin vijftien Amerikaanse aandelen met naam worden genoemd die sinds 2009 beurscorrecties tot vijf procent buitenwel goed doorstonden.

De 15 namen in alfabetische volgorde van het tickersymbool: ConAgra Foods (CAG), Walt Disney (DIS), FiServ (FISV), Genuine Parts (GPC), International Business Machines (IBM), Loews (L), 3m (MMM), Paychex (PAYX), PPG Industries (PPG), Sigma-Aldrich (SIAL), Sysco (SYY), United Technologies (UTX) en Dentsply International (XRAY).

Selectiecriteria

De gemene deler is dat het dividendrendement relatief laag is, de vrije geldstroom bovengemiddeld hoog is, het aandeel in de voorbije 15 maanden op een maand tijd niet meer dan 800 basispunten achterbleef op zijn referentiegraadmeter en dat er is sprake van een superieure koersontwikkeling.

Euronext

Wanneer de indexleden van de Euronext 100 en Next 150 tegen het licht worden gehouden, dan drijven vanuit koerstechnisch oogpunt welgeteld 28 aandelen naar boven. Pro rata aan de omvang van Wall Street zou dit betekenen dat er uiteindelijk hooguit een vijftal fondsen uit de Euronext 100 dan wel Next 150 weerhouden worden eens zij op hun fundamentele kenmerken zijn beoordeeld.

Omdat een aandelenportefeuille dat slechts vijf eenheden telt kwetsbaar is voor het resultaat van individuele uitschieters, volgt hierna een degressieve opsomming van de vijftien best geplaatste aandelen met voorop als topaandeel Heineken (HEIA), Essilor (EI), Bureau Veritas (BVI), Kinepolis (KIN), Gemalto (GTO), Dassault Systemes (DSY), Zodiac (ZC), Sodexo (SW), Ingenico (ING), CFAO (CFAO), Iliad (ILD), Reed Elsevier (REN), l’Oréal (OR), Legrand (LR) en Nutreco (NUO). Voor wie dichter bij huis wil blijven of uitsluitend geïnteresseerd is in Nederlandse fondsen bestaat de top-5 uit Heineken, Reed Elsevier, Nutreco, Nederlandse Apparatenfabriek (Nedap) en Unibail-Rodamco (UL).

Alfa-markt

Ondanks alle negatieve publiciteit op de aandelenmarkten is de schade die voortvloeit uit de Cypriotische problemen beperkt. Het lijkt alsof beleggers nog steeds risk-on zijn. Ze zijn nog steeds bereid tot het nemen van risico. De tijd van meeliften op het marktsentiment is echter voorbij. De selectie van de juiste aandelen wordt almaar belangrijker. Het is niet langer bèta die de wet dicteert, de markt wordt gedreven door alfa. De selectie van individuele aandelen wordt almaar belangrijker. @ Ivan Snurer