Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Opinie Peter Schutte, 21 feb 2013 11:48

Delta Lloyd heeft oogje op BinckBank

0 0 Leestijd ongeveer

Het is even stil geweest, maar de overnamegeest aan het Damrak lijkt weer uit de fles. De koers van BinckBank won terrein door geruchten.

Verzekeraar Delta Lloyd zou een oogje op de online-broker hebben. Is een dergelijke deal logisch? Delta Lloyd is vooral verzekeraar en risicomanager, en richt zich in toenemende mate op de pensioenmarkt. BinckBank is online broker voor zowel de particuliere als de professionele markt, timmert stevig aan de weg met vermogensbeheerder Alex en heeft met TOM een eigen handelsplatform opgezet.

Al langer gelieerd

Delta Lloyd en BinckBank lijken op zich niet veel met elkaar te maken te hebben, maar dat is niet helemaal waar. In de eerste plaats is Delta Lloyd grootaandeelhouder in BinckBank. Het houdt 10,21% van de stukken. En Delta Lloyd Asset Management bezit 9,4% van de aandelen.
In de tweede plaats werken beide bedrijven al samen. Medio juni kregen BinckBank en Delta Lloyd een vergunning van de Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten voor BeFrank, een joint venture van beide spelers die zich manifesteert als eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. Voorheen was de pensioenuitvoering uitsluitend voorbestemd aan pensioenfondsen.

Financieel solide en onafhankelijk

Bij deze joint venture wordt duidelijk dat Delta Lloyd en BinckBank elkaar het nodige te bieden hebben. De kennis van pensioenen en de kennis van het voeren van efficiënte effectentransacties alsmede het bewaren van effecten komen hier samen. De nieuwe pensioenwet brengt nieuwe mogelijkheden voor collectieve pensioenen en daar spelen deze partijen op in. Ook ondernemingen en pensioenfondsen kunnen zich bij BeFrank aanmelden voor vermogensopbouw en verzekeringen.

BeFrank brengt naar eigen zeggen het beste uit beide werelden (verzekeren en beleggen) samen. Werkgevers en werknemers kunnen met BeFrank continue online de ontwikkeling van hun pensioen volgen. BinckBank is sterk in de technologie, efficiency en het online bedienen van de particuliere en professionele markt. Delta Lloyd is sterk op het gebied van verzekeren en risicomanagement. Beide partijen zijn bovendien financieel solide en onafhankelijk.

Delta Lloyd richt zich volledig op Nederland en België, landen waar BinckBank ook het sterkst is. BinckBank wil verder internationaliseren en heeft al operaties in Frankrijk en Italië. Onder de vleugels van Delta Lloyd zou het deze strategie sneller en efficiënter kunnen uitrollen.

Gerucht

Voorlopig is het maar een gerucht en doordat Delta Lloyd dit ontkracht heeft zakte de koers van BinckBank weer net zo snel in. Bij geruchten is het altijd zaak niet halsoverkop in te slaan maar eerst zelf goed na te denken wat er van waar kan zijn. Dat voorkomt nogal wat financiële ellende.

Verzekeraar Delta Lloyd zou een oogje op de online-broker hebben. Is een dergelijke deal logisch? Delta Lloyd is vooral verzekeraar en risicomanager, en richt zich in toenemende mate op de pensioenmarkt. BinckBank is online broker voor zowel de particuliere als de professionele markt, timmert stevig aan de weg met vermogensbeheerder Alex en heeft met TOM een eigen handelsplatform opgezet.

Al langer gelieerd

Delta Lloyd en BinckBank lijken op zich niet veel met elkaar te maken te hebben, maar dat is niet helemaal waar. In de eerste plaats is Delta Lloyd grootaandeelhouder in BinckBank. Het houdt 10,21% van de stukken. En Delta Lloyd Asset Management bezit 9,4% van de aandelen.
In de tweede plaats werken beide bedrijven al samen. Medio juni kregen BinckBank en Delta Lloyd een vergunning van de Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten voor BeFrank, een joint venture van beide spelers die zich manifesteert als eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. Voorheen was de pensioenuitvoering uitsluitend voorbestemd aan pensioenfondsen.

Financieel solide en onafhankelijk

Bij deze joint venture wordt duidelijk dat Delta Lloyd en BinckBank elkaar het nodige te bieden hebben. De kennis van pensioenen en de kennis van het voeren van efficiënte effectentransacties alsmede het bewaren van effecten komen hier samen. De nieuwe pensioenwet brengt nieuwe mogelijkheden voor collectieve pensioenen en daar spelen deze partijen op in. Ook ondernemingen en pensioenfondsen kunnen zich bij BeFrank aanmelden voor vermogensopbouw en verzekeringen.

BeFrank brengt naar eigen zeggen het beste uit beide werelden (verzekeren en beleggen) samen. Werkgevers en werknemers kunnen met BeFrank continue online de ontwikkeling van hun pensioen volgen. BinckBank is sterk in de technologie, efficiency en het online bedienen van de particuliere en professionele markt. Delta Lloyd is sterk op het gebied van verzekeren en risicomanagement. Beide partijen zijn bovendien financieel solide en onafhankelijk.

Delta Lloyd richt zich volledig op Nederland en België, landen waar BinckBank ook het sterkst is. BinckBank wil verder internationaliseren en heeft al operaties in Frankrijk en Italië. Onder de vleugels van Delta Lloyd zou het deze strategie sneller en efficiënter kunnen uitrollen.

Gerucht

Voorlopig is het maar een gerucht en doordat Delta Lloyd dit ontkracht heeft zakte de koers van BinckBank weer net zo snel in. Bij geruchten is het altijd zaak niet halsoverkop in te slaan maar eerst zelf goed na te denken wat er van waar kan zijn. Dat voorkomt nogal wat financiële ellende.