Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen

Voorkeur voor defensieve sectoren

0 0 Leestijd ongeveer

LFG Kronos is positief over aandelen, maar houdt een voorkeur voor defensieve sectoren.

Bij de huidige voorzichtige groei van de economie heeft de Duitse vermogensbeheerder LFG Kronos een voorkeur voor aandelenbeleggingen in landen met depreciërende valuta's.

De bank heeft dan ook een 'overweight' op Japan. Kronos schrijft dat de belangrijkste drijvende krachten achter het huidige beurssentiment de centrale banken zijn. Met hun monetaire verruiming dwingen zij beleggers als het ware meer risico te nemen.

Dat heeft in de afgelopen maanden geleid tot een extreme verlaging van de risicopremies bij zowel obligaties als aandelen. Daarnaast is er een voorzichtig positief effect op de economie, dat echter grotendeels teniet wordt gedaan door de (aanstaande) bezuinigingen van tal van overheden; in de Verenigde Staten zijn deze bijvoorbeeld nog maar net begonnen.

De huidige omstandigheden zullen voorlopig blijven bestaan, maar feit is wel dat de daling van de risicopremies veel sterker is geweest dan op basis van de macro-economische ontwikkelingen verantwoord is. Dat maakt de markten kwetsbaar. De verschuiving van obligaties naar aandelen is voor een belangrijk deel veroorzaakt door seizoensinvloeden en zal waarschijnlijk alleen aanhouden als het sentiment onder consumenten positief blijft.

De gewijzigde monetaire politiek in Japan kan de yen zwakker maken en dat kan westerse bedrijven treffen die moeten concurreren met Japanse. Vooral de Europese machinebouw en auto-industrie lopen risico. Niettemin is de economische situatie van dit moment beter dan die van een paar maanden geleden, concludeert Kronos.

Naar verwachting zal er in de loop van dit jaar weer groei zijn in de Europese periferie: eerst in Portugal, later in Italië en Spanje. Kronos beveelt een defensieve beleggingsstrategie aan, met in Europa het accent op het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Favorieten zijn Linde (industriële gassen), Novartis, RWE, Telecom Italia en Tesco en de Duitse smallcaps Deutsche Euroshop en Hamborner (vastgoed). 

Bij de huidige voorzichtige groei van de economie heeft de Duitse vermogensbeheerder LFG Kronos een voorkeur voor aandelenbeleggingen in landen met depreciërende valuta's.

De bank heeft dan ook een 'overweight' op Japan. Kronos schrijft dat de belangrijkste drijvende krachten achter het huidige beurssentiment de centrale banken zijn. Met hun monetaire verruiming dwingen zij beleggers als het ware meer risico te nemen.

Dat heeft in de afgelopen maanden geleid tot een extreme verlaging van de risicopremies bij zowel obligaties als aandelen. Daarnaast is er een voorzichtig positief effect op de economie, dat echter grotendeels teniet wordt gedaan door de (aanstaande) bezuinigingen van tal van overheden; in de Verenigde Staten zijn deze bijvoorbeeld nog maar net begonnen.

De huidige omstandigheden zullen voorlopig blijven bestaan, maar feit is wel dat de daling van de risicopremies veel sterker is geweest dan op basis van de macro-economische ontwikkelingen verantwoord is. Dat maakt de markten kwetsbaar. De verschuiving van obligaties naar aandelen is voor een belangrijk deel veroorzaakt door seizoensinvloeden en zal waarschijnlijk alleen aanhouden als het sentiment onder consumenten positief blijft.

De gewijzigde monetaire politiek in Japan kan de yen zwakker maken en dat kan westerse bedrijven treffen die moeten concurreren met Japanse. Vooral de Europese machinebouw en auto-industrie lopen risico. Niettemin is de economische situatie van dit moment beter dan die van een paar maanden geleden, concludeert Kronos.

Naar verwachting zal er in de loop van dit jaar weer groei zijn in de Europese periferie: eerst in Portugal, later in Italië en Spanje. Kronos beveelt een defensieve beleggingsstrategie aan, met in Europa het accent op het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Favorieten zijn Linde (industriële gassen), Novartis, RWE, Telecom Italia en Tesco en de Duitse smallcaps Deutsche Euroshop en Hamborner (vastgoed).