Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
image description

Brokeronderzoek 2019

De winnaars van het Brokeronderzoek 2019 zijn bekend. Op de combinatie van handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service wisten twee brokers de (soms goedkopere) concurrentie achter zich te laten. 

26-11-2019 – Naast het onderzoek op basis van deze drie onderdelen, keken wij uiteraard ook naar het kostenaspect bij de Nederlandse brokers. Maar voor wie denkt dat overstappen op basis van kosten altijd loont: lees eerst het volledige Brokeronderzoek, want een paar kanttekeningen zijn op zijn plaats. Vul hieronder uw gegevens in dan sturen wij vandaag nog het rapport uw kant op!

De entree van Flatex kan overigens de markt voor brokers in Nederland nog flink gaan opschudden. In de Verenigde Staten volgden meerdere brokers het voorbeeld van Charles Schwab, die als eerste geen transactiekosten meer in rekening bracht. Wie weet wat het brokerlandschap in Nederland te wachten staat.

Kostenplaatje van de broker zegt niet alles

Op basis van de rangschikking op alle onderdelen bepalen we de winnaars van het Brokeronderzoek. Net als vorig jaar wegen de kosten voor 50%, de handelsmogelijkheden voor 25% en gebruiksgemak en service samen ook voor 25% mee.

Abonnees van Beleggers Belangen kunnen het volledige rapport hier inzien. Bent u geen abonnee en wilt u toch inzage in het rapport van Beleggers Belangen? Laat dan hierboven uw mailadres bij ons achter en dan sturen wij u vandaag nog het Brokeronderzoek 2019 toe.


08-11-2016 – In de vorige editie van ons Brokeronderzoek ging de prijs voor beste broker niet naar één, maar twee partijen: Lynx en TradersOnly. Beide brokers maakten het verschil met hun service en gebruiksgemak. De derde plek was voor DeGiro, die er positief uitsprong op het gebied van kosten en handelsmogelijkheden.

Deelnemers Brokeronderzoek 2019

Bijna alle namen uit het onderzoek van vorig jaar zijn ook dit jaar weer van de partij. Twee brokers zijn afgevallen: Alex en IG. Binck stopte eind 2018 met het Alex-label en IG viel af omdat Nederlandse particuliere beleggers er op dit moment geen handelspermissies kunnen aanvragen voor Nederlandse aandelen.

Maar er is dit jaar ook een nieuwe broker actief geworden op de Nederlandse markt: Flatex. We zijn uiteraard benieuwd hoe deze partij zich in de markt manifesteert, vooral aangezien nieuwkomer Flatex geen transactiekosten, dividendkosten en servicekosten in rekening brengt. 

Onderzoek gebaseerd op twee portefeuilles

De klassementen van het Brokeronderzoek komen ook dit jaar weer tot stand op basis van twee specifieke beleggingsportefeuilles en één peildatum, in dit geval 1 oktober 2019. Het Brokeronderzoek is dus een momentopname. Daarom kan niet worden uitgesloten dat het klassement er anders zou hebben uitgezien bij andere portefeuilles en met een andere peildatum.

De bedrijfsvoering of de voorwaarden van de brokers worden ook dit jaar niet meegenomen in het Brokeronderzoek. Beleggers krijgen daarom altijd de raad om dergelijke voorwaarden goed te bestuderen.

Brokers onder de loep

Of je nu met €100 of €100 mln belegt, iedere belegger is afhankelijk van één of meerdere brokers die hem of haar in staat stelt te handelen op de effectenbeurs. Het Brokeronderzoek biedt beleggers inzicht in de vaak verborgen kosten die gemoeid zijn met transacties in aandelen.

Daarnaast laten we ook per aanbieder zien in welke landen en instrumenten de klanten van de brokers kunnen handelen. Op basis van de rangschikkingen van alle onderdelen bepalen we de winnaar van het Brokeronderzoek. Net als in de vorige editie van ons Brokeronderzoek wegen de kosten voor 50%, de handelsmogelijkheden voor 25% en gebruiksgemak en service samen ook voor 25% mee.