Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 7 jun 14:55

Besi | Doelstellingen aangepast in positieve zin

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggers hebben enthousiast gereageerd op de Capital Markets Day van Besi. De margedoelstellingen werden daar licht verhoogd en de vooruitzichten voor 2026 zijn volgens marktanalisten verbeterd.

Op donderdag 6 juni hield Besi haar Capital Markets Day in Oostenrijk. Vanuit het dorp Radfeld, waar de chipmachinefabrikant sinds 2004 een vestiging heeft, werden geïnteresseerden bijgepraat over de jongste ontwikkelingen op het gebied van de chipassemblagemachines waarin de onderneming een leidende positie heeft.


Er werd veel informatie gedeeld over de nieuwe hybrid bonding machines, apparatuur die noodzakelijk is voor het in gebruik nemen van de allernieuwste generatie microchips, een markt waarvan de komende jaren veel groei valt te verwachten mede dankzij de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie.

In de presentatie van het management werd herhaald dat de vraag naar chipassemblagemachines cyclisch is en op de korte termijn is er sprake van enige tegenwind. Zoals al langer bekend viel de laatste tijd de vraag tegen vanuit onder andere de smartphone-eindmarkt. Ook verloopt het herstel van de totale markt op de korte termijn iets minder snel dan eerder gedacht.

Wat in het vat zit

Onderzoeksbureau TechInsights, waarvan Besi de marktschattingen gebruikt, maakte namelijk recent de inschatting dat de totale marktomvang voor Die Attach en Packaging apparatuur in 2024 afgerond €1650 mln zal bedragen. Begin dit jaar ging het onderzoeksbureau nog uit van een bedrag van circa €1900 mln. Ook voor 2025 werden de verwachtingen van de totale verkopen in de markt licht naar beneden bijgesteld.

Lees ook Vooruitzichten Besi uitstekend

Maar wat in het vat zit verzuurt niet en de vooruitzichten voor 2026 blijven dan ook rooskleurig en lijken zelfs iets beter te worden. TechInsights rekent daardoor op een totale marktomvang in 2026 voor Die Attach en Packaging van €3000 mln. Eerder dit jaar mikte het onderzoeksbureau tegen die tijd nog op een bedrag van circa €2800 mln.

Bijstellingen

Door de recente resultaten en de progressie die Besi boekt, zag het management aanleiding om enkele doelstellingen voor de periode 2023-2027 aan te passen. De omzetdoelstelling van €1 mrd+++ bleef wel ongewijzigd. Daarbij kan iedere + geïnterpreteerd worden als €100 mln aan extra omzet. De verhogingen zaten hem dan ook met name in de verwachte marges.

De brutomarge dient tussen de 62 en 66% uit te komen en de operationele marge dient 35 tot 50% te bedragen. Eerder rekende Besi nog op een brutomarge van 60 tot 64% en een operationele marge van 30 tot 45%. Daarnaast zullen qua geografische spreiding van de medewerkers de regio’s Europa en Noord-Amerika een iets zwaardere weging krijgen, maar nog altijd zal circa 75% van het personeelsbestand opereren vanuit Azië.

Advies aandeel Besi blijft ‘kopen’

De vooruitzichten voor het aantal te verkopen hybrid bonding machines tegen 2030 werd in zowel het meest positieve als negatieve scenario verhoogd met 100 over de hele periode, doordat het aantal klanten voor hybrid bonding recent toenam van 3 tot 9. Hierdoor mikt de onderneming in het gunstigste scenario erop tegen 2030 circa 2000 van dit soort machines te hebben verkocht. Bij een geschatte k/w voor 2025 van 28 sterkte de Capital Markets Day ons in het handhaven van het koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ