Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Dividend Menno van Hoven, 20 mei 13:35

Blik op dividend | Veel (oud-)Dividendportefeuilleaandelen met nieuws

0 0 Leestijd ongeveer

In een relatief rustige periode kwamen toch wat (oud-)Dividendportefeuilleaandelen met nieuws. Zo verlaagde Dividend Aristocrat 3M na 66 jaar de uitkering.

Trigano

De Franse bouwer van caravans en campers Trigano betaalt een onveranderd interim dividend van €1,75 per aandeel. Eerder werd ook al een slotdividend van €1,75 uitgekeerd over het boekjaar dat loopt tot eind maart. De ex-dividenddatum is 22 mei en bij een koers van €144 is het dividendrendement van Trigano 2,4%. Het aandeel kreeg een flinke dreun na de jongste halfjaarcijfers.

Logitech

Het Zwitserse technologiebedrijf Logitech International wil het dividend met CHF0,10 verhogen naar CHF1,16 per aandeel. Logitech, bekend van toetsenborden en muizen voor computers, gaat altijd pas in september ex-dividend omdat het boekjaar eind maart eindigt. Het dividendrendement is 1,4% bij een koers van CHF 81.

Diploma

Nieuwe Dividendportefeuilleaankoop Diploma PLC verhoogt het interim dividend met 5% naar 17,3 pence per aandeel. Dat is in lijn met de laatste verhoging en past in het dividendbeleid dat uitgaat van een jaarlijkse groei van minstens 5%. Met de beurskoers rond de hoogste stand ooit ligt een sterkere dividendgroei de komende jaren voor de hand. Diploma kondigde op korte termijn twee acquisities aan, wat deels de voorzichtige verhoging van het dividend verklaart. Bij een koers van 4200 pence is het dividendrendement 1,4%.

Northrop

Defensiebedrijf Northrop Grumman verhoogt het dividend met 10% naar $2,06 per kwartaal. Het dividendrendement is nu 1,8% bij een koers van $470. Northrop heeft al 21 jaar op rij het dividend verhoogd.

3M betaalt minder dividend
Zoals verwacht kondigde industrieel conglomeraat 3M een flink lager dividend van $0,70 per aandeel aan. Eerder dit jaar werd het dividend juist nog met 0,7% verhoogd tot $1,51 per jaar, wat het 66ste jaar op rij van dividendgroei was door deze Dividend Aristocrat. Het lagere dividend volgt op de afsplitsing van de Healthcare-tak.

Marriott

Hoteluitbater Marriott International schroeft het dividend met 21% op naar $0,63 per kwartaal. Het voormalige Dividendportefeuilleaandeel, dat in 2020 tijdens de coronapandemie het dividend schrapte, doet het uitstekend op de beurs en staat rond de hoogste koers ooit. Na de hervatting van het dividend in 2022 is dit alweer de derde dubbelcijferige verhoging. Het dividendrendement is 1,1%, bij een koers van $239.

Curtiss-Wright

Defensie- en luchtvaartbedrijf Curtiss-Wright Corporation, opgenomen in de Dividendportefeuille, verhoogt het dividend met 5% naar $0,21 per kwartaal. Het aandeel stijgt dit jaar met 24,3% en staat op $277 nabij de hoogste koers ooit. Het dividendrendement is 0,3%.

Chubb

Verzekeraar Chubb, de laatste grote investering van Warren Buffett, doet er 5,8% bij naar een uitkering van $0,91 per kwartaal. Het is het 31ste jaar op rij dat Chubb (dat vroeger genoteerd stond onder de naam ACE) het dividend heeft verhoogd. Het dividendrendement is 1,3% bij een koers van $265.

Hyster-Yale

De Amerikaanse heftruckfabrikant Hyster Yale Materials Handling verhoogt het dividend met bijna 8% naar $0,35 per kwartaal. Het aandeel maakte een sterke comeback op de beurs na een paar dramatische jaren en een beurskoers van minder dan $20 twee jaar geleden. Sindsdien was er in lijn met omzet- en winstontwikkeling ook sterk koersherstel voor Hyster-Yale, dat inmiddels weer een beurswaarde van $1,3 mrd heeft. Bij een koers van $75 is het dividendrendement 1,9%. Het is gelijk ook de grootste dividendverhoging door Hyster Yale sinds 2014.

Bekijk ook de Dividendportefeuille

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ