Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Universal Music Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
verkopen
Opinie Martijn van Herpen, 13 dec 2023 16:40

McDonald’s maakt ambitieuze groeidoelstelling openbaar

0 0 Leestijd ongeveer

Het tempo zit er goed in bij McDonald's. Een explosie aan nieuwe restaurant, een omzetsprong en een groeiend dividend.

McDonald’s kondigde vorige week nieuwe ambitieuze doelen aan onder de Accelerating the Arches-strategie. De fast food-gigant wil het aantal restaurants uitbreiden tot 50.000 in 2027. Dat is bijna 25% meer dan de 40.275 restaurants van begin dit jaar. McDonald’s zou in nog geen vijf jaar tijd dus 10.000 nieuwe vestigingen krijgen; om van 30.000 tot 40.000 vestigingen te komen was achttien jaar nodig. De omzet van McDonald’s is de afgelopen jaren overigens ook gestegen, in termen van de vergelijkbare omzet per restaurant. Die bedraagt momenteel 30% meer dan in 2019. Zeventien klassieke menu-items, zoals de Big Mac en de Quarter Pounder, genereren inmiddels zelfstandig meer dan $1 mrd aan omzet.

Naast uitbreiding in fysieke locaties zet het bedrijf in op verdere digitalisering via de app. In 2027 zou 30% van de bestellingen mobiel moeten plaatsvinden. McDonald’s maakt ook het vergroten van het percentage omzet via kipproducten (McChicken, McNuggets, McCrispy) ten opzichte van producten met rundvlees tot een speerpunt.

De fastfood-keten noteert dicht bij de all-time high van eerder dit jaar. Dat is niet heel verwonderlijk voor zo’n voorspelbaar en recessiebestendig aandeel. Bij de kwartaalcijfers van eind oktober werd jaar op jaar een 11% hogere omzet gerapporteerd over de eerste negen maanden van 2023. Het dividend, dat momenteel 2,3% rendeert, werd daarbij met 10% verhoogd tot $1,67 per kwartaal. Met 47 jaar aan dividendverhogingen is McDonald’s hard op weg om zijn status als dividendaristocraat te verhogen naar ‘Dividend King’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.