Updates

Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden

Actueel advies

Analisten Christian Slagter-Koster, 20 aug 2023 08:59

Diverse analisten | Winstwaarschuwing Siemens

0 0 Leestijd ongeveer

Lagere vooruitzichten van Siemens zorgen voor koersdoelverlagingen, al zijn de analisten nog steeds te spreken over de fundamentele kwaliteiten van het concern.

Over het tweede kwartaal steeg de omzet van Siemens (koers 14 augustus: €138,36) op jaarbasis met 10% naar €18,9 mrd en nam de orderinstroom met 15% toe naar €24,2 mrd. Onderaan de streep stond er een winst van €1,4 mrd, waar dat vorig jaar nog een verlies van €1,5 mrd was. De winst van de divisie Industrial Industries, waar activiteiten op het gebied van mobiliteit, infrastructuur en fabrieksautomatisering onder vallen, daalde met 4% tot €2,75 mrd en was daarmee lager dan de €2,9 mrd waarop gerekend werd. Het bedrijf heeft zijn vooruitzichten voor deze divisie verlaagd en rekent voor heel 2023 op een omzetgroei van 13% tot 15% bij een winstmarge  van 22% tot 23%.

JPMorgan vond de kwartaalcijfers teleurstellend en dat was te wijten aan Digital Industries. De Amerikaanse zakenbank heeft zijn koersdoel met €10 verlaagd naar €190. Het advies blijft ‘kopen’, omdat de analist Siemens op langere termijn een interessante belegging vindt.

DZ Bank ziet dat het winstmomentum bij Digital Industries tijdelijk afzwakt, wat echter gecompenseerd kan worden door Smart Infrastructure. Desalniettemin is het koersdoel verlaagd van €190 naar €183. Het advies luidt ‘kopen’.

Oddo BHF stelt dat een lagere vraag en onzekerheden over 2024 het sentiment bij Siemens voorlopig blijven overheersen. Mede daarom heeft de financiële dienstverlener de raming voor de winst per aandeel voor 2023 met 9% verlaagd en voor 2024 met 5%, met als gevolg dat het koersdoel neerwaarts is bijgesteld van €151 naar €147. Wel vindt Oddo BHF dat de positionering van Siemens in goed presterende segmenten zoals elektrificatie en digitalisering op middellange tot lange termijn – in combinatie met het historisch hoge orderboek – wordt onderschat. De analist hanteert een houdadvies voor het aandeel Siemens.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.