Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
kopen
Portefeuilles Menno van Hoven, 24 jan 2023 16:51

Dividendportefeuille | Halfgeleiders en PPG in trek in zwakke week

0 0 Leestijd ongeveer

In een per saldo zwakke week voor de portefeuille waren er mooie winsten voor de chippers. Ook PPG Industries werd goed ontvangen.

Op weekbasis werd weer een flinke stap terug gedaan met een min van 1,4%; het rendement in 2023 bedraagt nu +2,7%. De cijfers druppelen, vooral in de Verenigde Staten, langzaam binnen, de dollar blijft onder druk en de grote uitschieters van de eerste twee weken deden een stap terug. Uitzondering vormden de halfgeleideraandelen, die profiteren van het positieve sentiment op met name Wall Street omtrent groeiaandelen. Analisten spraken maandag dan ook van een ‘growth rally’ waarbij Barclays specifiek oog had voor de halfgeleidersector, die in 2022 werd geraakt door de grootste correctie sinds de technologiezeepbel van eind jaren ‘90.

Barclays verhoogde het advies voor een aantal aandelen in de sector, waaronder AMD, Qualcomm en Seagate. Ook ging het koersdoel voor Nvidia fors omhoog, wat de hele sector vleugels gaf. Volgens de analisten van Barclays noteert de sector ondanks een stijging van 30% vanaf het dieptepunt van vorig jaar nog altijd ruim 30% onder de hoogste koersen ooit. Barclays zegt verbaasd te zijn over de hoeveelheid geld die naar halfgeleiders blijft bewegen en verwacht niet dat de koersen opnieuw terugvallen naar de dieptepunten van oktober.

Opvallend genoeg ging het advies voor Dividendportefeuille-aandeel KLA Corporation juist omlaag naar ‘underweight’. Het koersdoel ging van $325 naar $260, wat ver onder het huidige niveau van $420 ligt. Barclays is hier wel een uitzonderlijk geval, want alle overige analisten hanteren een koop- of houdadvies voor KLA. Ondanks de downgrade van Barclays sloot KLA op weekbasis gewoon 1% hoger en was er voor grote uitblinker Monolithic Power een plus van 7,5% in een per saldo lagere markt.

Ook Microchip, samen met Monolithic goed voor de sterkste dividendgroei binnen de sector, kende een uitstekende week en nadert langzaam maar zeker weer de hoogste koers ooit uit 2022. Ook nieuwe aankoop Sika blijft uitstekend presteren en staat in 2023 nu op 17% winst. Daarmee is het Zwitserse bedrijf in 2023 na Monolithic Power (+21,5%) het best presterende aandeel in de Dividendportefeuille. De top vijf stijgers bestaat verder uit bleeders van vorig jaar: VF Corp, Thule en het Franse superaandeel LVMH dat gewoon hoogste koersen ooit blijft aantikken en nu met afstand het meest waardevolle bedrijf in Europa is.

Cijferseizoen

Ondertussen blijven de cijfers binnenstromen, met vooralsnog vooral in de Verenigde Staten bedrijven die rapporteren. In februari barst ook in Europa het vuurwerk los. Eén van de eerste aandelen met cijfers was PPG Industries, dat een mooie koerssprong van 5% maakte op meevallende cijfers over het vierde kwartaal. De verfmaker achter merken als Histor zag de omzet in het vierde kwartaal uitkomen op $4,19 mrd, terwijl analisten rekenden op $4,1 mrd.

Ook de winst per aandeel van $1,22 lag boven de consensus van $1,13 per aandeel. PPG kon hogere kosten doorbelasten door prijsverhogingen. Na een koersdaling van 27% in 2022 volgt in 2023 voorzichtig herstel voor deze Dividend Aristocrat. De komende weken worden zeer belangrijk als dus veel Europese bedrijven rapporteren.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ