Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen

Actueel advies

B&S Group | Mogelijk bod op Nederlandse groothandel

0 0 Leestijd ongeveer

Oprichter Willem Blijdorp wil het aandeel B&S Group van de beurs halen. Twee leden van de raad van commissarissen vinden het bod op de groothandel te laag en verzetten zich hiertegen.

Investeringsmaatschappij Sarabel Invest van Willem Blijdorp heeft een indicatief, niet-bindend bod uitgebracht op de groothandel in consumentenartikelen. Blijdorp is de oprichter van het bedrijf en houdt 67,26% van de aandelen. Het bod is eind augustus door de raad van commissarissen afgewezen en vervolgens ingetrokken door Sarabel. Twee leden van de raad van commissarissen, voorzitter Jan Arie van Barneveld en Kitty Koelemeijer, hebben hun zorgen uitgesproken over de gang van zaken.

Volgens bronnen rond B&S Group proberen de twee te voorkomen dat Blijdorp het bedrijf voor een lage prijs van de beurs haalt. De onderneming maakte haar beursdebuut in 2018 tegen een introductiekoers van €14,50. Sindsdien is de koers van het aandeel fors gedaald, tot €4,50 voorafgaand aan het nieuws over de plannen van Sarabel.

B&S Group levert onder meer aan taxfree winkels en cruiseschepen en zag door de coronacrisis zijn winst kelderen. De hoge inflatie, die de onderneming nog niet goed kan doorberekenen, staat herstel dit jaar in de weg. In het verleden wisselden slechte en goede periodes elkaar wel vaker af, en B&S Group zal de opgaande lijn weer hervatten. Het bedrijf beschikt over een groot distributienetwerk en heeft langjarige klantrelaties.

Advies aandeel B&S Group op ‘kopen’

Op basis van de consensusschattingen noteert het aandeel tegen een k/w van ruim 6 voor 2023 en 5 voor 2024. Dat is veel te laag. De overnameplannen van insider Blijdorp onderstrepen de onderwaardering van het aandeel. Hij eist dat Van Barneveld vertrekt en wil daarvoor uiterlijk 18 november een aandeelhoudersvergadering inlassen.

Een overname rond deze koersniveaus heeft hoe dan ook geen kans van slagen. De meeste minderheidsaandeelhouders zijn tegen veel hogere koersen ingestapt, waaronder een drietal grotere partijen die samen circa 13,6% hebben. Zo bezien wordt het op voorhand lastig voor Sarabel om de grens van 80% te halen, die minimaal nodig is voor een exit. Het koopadvies voor het aandeel B&S Group blijft staan.

*Auteur heeft een positie in B&S Group

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!