Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Video Partner Redactie, 23 mei 2021 16:25

Ideale belegger heeft veel vrouwelijke eigenschappen

0 0 Leestijd ongeveer

De ideale belegger heeft veel vrouwelijke eigenschappen. Vrouwen zijn bedachtzamer en meer gericht op de lange termijn dan mannen, terwijl ze minder last hebben van overschatting en haantjesgedrag. Dat bleek in de zesde aflevering van de webinarreeks Beleggers Boulevard

Te gast in deze aflevering waren Martijn Rozemuller (VanEck), Karel Mercx (Beleggers Belangen) en auteur en presentatrice Janneke Willemse. Volgens Willemse is het beeld dat vrouwen binnen een gezin de meeste zeggenschap hebben over de besteding van het geld, maar zich minder bezighouden met andere geldzaken, aan het veranderen. ‘Jonge vrouwen starten, geïnspireerd door social media, massaal met beleggen. \

Terwijl vrouwen van eerdere generaties de overtuiging misten om echt te beginnen, is nu het beeld dat zowel mannen als vrouwen kunnen beleggen. Wat overigens niet betekent dat alles wat beginnende beleggers doen, ook goed is.’

Rozemuller was het met Willemse eens: mannen kunnen van vrouwen leren, maar ook andersom. ‘Spreiding, lange termijn en niet teveel wisselen, geldt voor zowel mannen als vrouwen.’ Wie volgens het duo ook van elkaar kunnen leren, zijn aandelenbeleggers en cryptobeleggers. Rozemuller wees op de typische crypto-term HODL (Hold On for Dear Life), die ook voor aandelenbeleggers van toepassing is. ‘Laat je niet gek maken door koersdalingen en houd vast aan je langetermijnplan.’

Een deel van dit artikel is niet beschikbaar. Accepteer eerst marketing cookies om de volledige inhoud te bekijken.

Actualiteiten

In het eerste deel van het webinar besprak Rozemuller samen met Mercx verschillende actuele onderwerpen, zoals de angst voor de toenemende inflatie en sectorrotatie van technologiefondsen naar waarde-aandelen. Volgens Mercx wordt inflatie past echt een probleem als die langere tijd meer dan 4% bedraagt. Toch kan het ook nu geen kwaad om binnen de portefeuille al wat meer geld te verschuiven naar grondstoffen.

Of de huidige dip hét moment biedt om in technologie te stappen, hangt volgens Rozemuller af van de strategie voor de lange termijn van iedere individuele belegger. ‘Als je plan is om voor 10% van je portefeuille in technologie te beleggen en dat is door de recente koersdalingen minder geworden, dan is het prima om nu bij te kopen.’ Eén ding moeten beleggers volgens Rozemuller en Mercx echter nooit doen: beleggen met geleend geld.

De zevende aflevering van Beleggers Boulevard is op donderdag 10 juni en heeft als onderwerp beleggen in grondstoffen als bescherming tegen inflatie. Inschrijven daarvoor kan hier.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!