Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Portefeuilles Johan Brinkman, 1 dec 2020 16:30

Portefeuille NL opent nieuwe positie

0 0 Leestijd ongeveer

Na een verder uitstekend verlopen maand maakten onze voorbeeldportefeuilles in de laatste week van november pas op de plaats. In de Portefeuille NL openen we tegen slotkoersen van dinsdag 1 december een nieuwe positie in Brunel.

In de Defensieve portefeuille en de Hoogdividendportefeuille was Enel een van de uitblinkers na een strategie-update. Beleggers waren onder de indruk van de plannen om de komende tien jaar de nettowinst met 6-7% per jaar te laten groeien. In de Offensieve portefeuille behoorden ASMI en Besi tot de grootste stijgers. Mede hierdoor kwam het rendement sinds de start van de portefeuille weer boven de 100% uit.

In de Pensioenportefeuille bleef het aandelensegment van de portefeuille vrijwel ongewijzigd. Het obligatiedeel verloor slechts 0,3%. Alleen goud sprong er uit – helaas negatief – met een verlies van 3,1% in euro’s. En ook in de ETF-portefeuille bleef de performance van de iShares Gold Producers ETF een dompertje op de feestvreugde van de afgelopen weken.

De verder wegzakkende dollar drukte het rendement van de Dividendportefeuille, die in 2020 nu op een winst van 2,3% staat. De komende weken verwacht beheerder Menno van Hoven echter nog flink wat dividendverhogingen. In de Hoogdividendportefeuille lieten, naast Enel, ook Pfizer, Ahold Delhaize en Orange afgelopen week fraaie winsten zien. BAE Systems, dat maandag het interimdividend uitkeerde, verloor 4,2%.

Brunel de nieuwkomer

Nadat in de Portefeuille NL vorige week afscheid was genomen van Altice Europe, openen we tegen slotkoersen van dinsdag 1 december een nieuwe positie in Brunel, onze favoriet in de uitzendsector. Begin vorige maand verhoogden wij ons advies naar ‘kopen’ in de verwachting dat Brunel na de komst van een vaccin gaat profiteren van meer investeringen in de olie- en gasindustrie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!