Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden

Beurzen Vandaag | Galapagos, Vopak en Boskalis

0 0 Leestijd ongeveer

Ondanks euforie op de Amerikaanse beurzen opende Europa vrijdag licht lager. Op het Beursplein waren Galapagos, Vopak en Boskalis de grote verliezers. 

De AEX noteerde in de ochtendhandel 1,4% lager op 570,17 punten, terwijl de AMX 0,2% in de min stond op 826,39 punten.

Galapagos

Biotechbedrijf Galapagos was de grootste daler op het Beursplein. Het bedrijf meldde donderdag nabeurs binnen enkele maanden waarschijnlijk meer duidelijkheid te hebben over de toelating van reumamedicijn filgotinib in de Verenigde Staten. Beleggers hoopten op een positiever bericht en straften het aandeel af.

Vopak behoorde eveneens tot de grootste dalers, nadat het olie- en chemicaliënopslagbedrijf over het derde kwartaal op jaarbasis een omzetdaling had bekendgemaakt van 5% tot €297 mln. De nettowinst nam over dezelfde periode met 9% af en kwam uit op €83 mln.

Boskalis meldde vrijdagmorgen in een trading update dat de coronapandemie de uitvoering van meerdere projecten verstoort en daarnaast een negatief effect heeft op het verwerven van nieuwe projecten. Eind september bedroeg de orderportefeuille €4,4 mrd, wat ten opzichte van eind juni een lichte daling betekende.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • OCI +2,7%
 • ArcelorMittal +1,5%
 • Prosus +1,4%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Galapagos -5,4%
 • Vopak -2,1%
 • Boskalis -2,0%

EUR | Deutsche Telekom

De Eurostoxx50-index stond na een half uur handel op 3209,95 punten, een verlies van 0,2%.

Deutsche Telekom was de grootste stijger, doordat zijn Amerikaanse dochter T-Mobile US meer abonnees verwelkomde dan analisten hadden verwacht. T-Mobile US voegde het afgelopen kwartaal 689.000 klanten toe, terwijl de omzet op jaarbasis met maar liefst 74% toenam tot $19,27 mrd. Deze stijging is onder meer te danken aan de overname van Sprint in april van dit jaar. T-Mobile US realiseerde een nettowinst van $1,25 mrd, waar dat een jaar eerder nog $870 mln was.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Deutsche Telekom +3,7%
 • Allianz +2,4%
 • ING +1,0%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Amadeus -1,9%
 • Adyen -1,8%
 • SAP -1,2%

VS | Patstelling

De Dow Jones sloot donderdag op 28.390,18 punten, een winst van 2%, terwijl de S&P500 eveneens 2% won en technologiebeurs Nasdaq 2,5% in de plus sloot. Met Merck en UnitedHealth waren er slechts twee dalers in de Dow Jones.

De Amerikaanse aandelenmarkten lijken te profiteren van de politieke patstelling die zich aftekent. Vóór de verkiezingen leken peilingen erop te duiden dat de Democraten zowel het presidentschap als een meerderheid in het Congres zouden binnenslepen, maar inmiddels is het een nek-aan-nekrace geworden. Door een mogelijke patstelling is de kans groot dat er weinig beleidsmaatregelen gewijzigd zullen worden, wat voor de markten een geruststelling zou betekenen.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Dow +5,4%
 • Caterpillar +5,0%
 • JPMorgan +4,1%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Merck&Co -0,2%
 • UnitedHealth -0,1%

Grafiek van de Dag | Booking.com

Terwijl de coronapandemie een zware wissel trekt op de vrijetijdsindustrie, realiseerde Booking.com het afgelopen kwartaal een nettowinst van $504 mln, wat neerkomt op $12,27 per aandeel. De boekingssite profiteerde naar eigen zeggen vooral van een toename van binnenlandse boekingen. Booking.com is er echter beducht op dat nieuwe lockdowns en reisrestricties op korte termijn een negatief effect zullen hebben op de resultaten.

AGENDA

 • Industriële productie Duitsland (september)
 • Import en export Frankrijk (september)
 • Retailverkopen Italië (september)
 • Werkloosheid Verenigde Staten (oktober)
 • Werkloosheid Canada (oktober)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.