Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen

Tegenvallers en meevallers bij kwartaalcijfers

0 0 Leestijd ongeveer

Tegenvallers en meevallers bij de kwartaalcijfers beïnvloedden afgelopen week de rendementsontwikkeling van onze voorbeeldportefeuilles.

In de de Defensieve portefeuille verloor Roche 2,8%. Het bedrijf liet over de eerste negen maanden nauwelijks omzetgroei zien. Verder gingen Enel en Muenchener Rueck onderuit, maar deze twee bedrijven komen pas later met cijfers. In de Offensieve portefeuille werd positief gereageerd op de updates van HelloFresh en Just Eat Takeaway. Amazon en Apple stonden onder druk.

Ook de Hoogdividendportefeuille werd geraakt door de tegenvallende omzetcijfers van Roche. De farmaceut handhaafde echter de verwachtingen voor dit jaar. In de Dividendportefeuille was de grote stijger LVMH, dat met meevallende cijfers kwam. De beheerders rekenen bovendien op een interimdividend ten minste gelijk is aan de uitkering van een jaar geleden (€2,20).

In de min

In de Pensioenportefeuille eindigden alle vermogenscategorieën de week in de min, maar de verliezen waren niet erg groot. De iShares Stoxx Europe 600 Oil & Gas ETF ging ex-dividend. Ook daarvoor gecorrigeerd behoorde deze ETF echter met een min van 2,7% tot de grootste verliezers van de afgelopen week.

In de ETF-portefeuille zijn het nog altijd de ETF’s met dividendaandelen en smallcaps die op een negatief jaarrendement staan. Technologie en edelmetalen zorgen daarentegen juist voor plussen in de portefeuille. In de Portefeuille NL, tenslotte, ging Fagron onderuit na tegenvallende omzetcijfers.

Pfizer

In de Hoogdividendportefeuille was Pfizer een van de winnaars van deze week. De Amerikaanse farmaceut zal naar verwachting in de derde week van november versnelde goedkeuring vragen aan toezichthouder FDA om zijn coronavaccin op de markt te brengen. Pfizer ontwikkelt het vaccin in samenwerking met BioNTech.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!