Updates

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 12 okt 11:22

Euronext slaat slag in Italië

0 0 Leestijd ongeveer

Beursplatform Euronext neemt de Italiaanse branchegenoot Borsa Italiana over.

Euronext heeft vrijdag overeenstemming bereikt met de London Stock Exchange voor de overname van Borsa Italiana. Het Britse concern was gedwongen om deze activiteiten af te stoten na de aankoop van dataleverancier Refinitiv. De transactie is geen verrassing. Middelgrote overnames zijn een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Euronext. De onderneming betaalt €4,3 mrd voor de Italiaanse beursexploitant, die vorig jaar een bedrijfsresultaat van €264 mln boekte op een omzet van €464 mln.

Euronext blijft op verkopen

Strategisch is de overname een goede zet en, de overnameprijs is geen verrassing. De verwachte kostenvoordelen van €60 mln voor belasting binnen drie jaar zijn dat weer wel. Die liggen namelijk iets onder het niveau dat op basis van eerdere aankopen verwacht mocht worden, en de beurskoers deed dan ook een stapje terug: -4,5%. De transactie moet nog worden goedgekeurd door Europese toezichthouders en op 20 november stemmen de aandeelhouders over de aankoop. In het verkoopadvies komt geen verandering.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!