Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fastned

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fastned

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Tip Terugblik Jeroen Boogaard, 21 sep 2020 11:59

Winnebago Industries blijft koopwaardig

0 0 Leestijd ongeveer

Een jaar geleden tipte ik de Amerikaanse camperfabrikant Winnebago Industries. De koers is sindsdien gestegen van $37,80 (slot op 24 september 2019) naar $49,70, een fraaie winst van 31,5%.

Medio juni tikte het aandeel zelfs even een recordstand aan van $72,65, maar dit niveau kon niet worden vastgehouden. Beleggers zullen op twee gedachten hinken. Aan de ene kant zorgt de corona-uitbraak voor een hogere vraag naar campers, caravans en motorboten. Consumenten zoeken in deze tijd namelijk naar een veilige manier van reizen en vrijetijdsbesteding.

Vraag en corona

Maar direct na de corona-uitbraak zag Winnebago de vraag vrijwel volledig stilvallen. De cijfers over de maanden maart, april en mei (het derde kwartaal van het lopende boekjaar) waren dan ook bar en boos. De omzet daalde met 23,9% naar $402,5 mln. Zonder de bijdrage van de vorig jaar overgenomen branchegenoot Newmar kachelde de omzet zelfs met 40,5% achteruit. De aangepaste ebitda schrompelde ineen van $55,9 mln naar $4,1 mln. Onder de streep werd een verlies geboekt van $12,4 mln, tegen $36,2 mln winst in dezelfde periode vorig jaar.

De vraaguitval is niet meer dan een incident, want de onderliggende trends blijven sterk. In mei bestelden de dealers er alweer lustig op los, waardoor het orderboek vergeleken met een jaar terug met 75% is gestegen naar $417 mln. Het aantal caravans in bestelling nam met 86,7% toe, en het aantal campers – ook dankzij Newmar – zelfs met 99,2%. Volgens het management zette deze positieve trend in juni door.

Advies Winnebago Industries

De vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn daarom stukken beter. Bovendien blijft Winnebago Industries marktaandeel winnen en weet het een goede cashflow te genereren. Zo verdubbelde de operationele cashflow in de eerste negen maanden naar $162 mln, wat in een sterke liquiditeitspositie resulteerde.

Mocht de Amerikaanse economie door de pandemie langer in een dal blijven, dan zal de vraag naar campers ongetwijfeld dalen. Daar ga ik echter niet van uit. De bescheiden k/w van 12 op basis van de winstverwachting voor het lopende boekjaar doet geen recht aan de gunstige langetermijnperspectieven. Mijn advies blijft daarom ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.