Updates

Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen

Pictet | Overwogen in Europa en Goud

0 0 Leestijd ongeveer

Pictet gelooft niet dat de markten de komende maanden nog veel verder kunnen aantrekken, maar ziet wel kansen voor bepaalde activa.

Pictet Asset Management is van mening dat de monetaire en budgettaire stimuleringsmaatregelen die wereldwijd zijn toegezegd hebben geleid tot betere vooruitzichten. Vooral het onlangs goedgekeurde Europese herstelfonds van €750 mrd vinden de analisten bemoedigend, omdat naar verwachting 70% daarvan de komende twee jaar wordt uitgegeven.

Het wereldwijde herstel is tot nu toe beter dan verwacht. Volgens Pictet komt dat door een toenemende consumptie door particulieren. De industriële productie is gematigd gebleven, met als gevolg dat de voorraden zijn afgenomen. Pictet verwacht dat de voorraden geleidelijk weer zullen groeien, waarbij de toenemende productie de volgende fase van het herstel zal ondersteunen. Voor de wereld als geheel hebben de Pictet-analisten hun outlook opgewaardeerd van marginaal negatief naar neutraal.

Europa staat er volgens Pictet beter voor dan de VS, zowel wat betreft de economie, het politieke landschap als de coronapandemie. Daarom behoudt de vermogensbeheerder zijn overwogen positie in Europese aandelen. Waar de Europese koers-boekwaardeverhouding 1,7 bedraagt, is de Amerikaanse 3,7. Dit betekent dat het rendement op aandelen van Amerikaanse bedrijven nog groter zal zijn dan dat van Europese bedrijven. Pictet acht dat hoogst onwaarschijnlijk, ook al omdat Amerikaanse aandelen volgens de analisten sowieso duur zijn. Pictet heeft de economische-groeiprognose voor Europa voor 2021 met één procentpunt verhoogd naar 7%.

Obligaties vindt Pictet duur; ze bieden de slechtste waarde in twee decennia. Bedrijfsobligaties bieden nog wel enig rendement, wat voor de analisten reden is om overwogen te blijven in Amerikaanse kredieten met investment grade-rating.

Verder heeft de scherpe daling van de Amerikaanse dollar in de afgelopen weken Pictet ertoe aangezet de relatief overwogen positie in de euro terug te brengen naar ‘neutraal’. Dat betekent echter niet dat de analisten op langere termijn positief zijn over de dollar. Integendeel. De groeivooruitzichten voor de VS liggen namelijk niet ver meer voor op die van andere ontwikkelde landen en de renteverschillen worden kleiner.

Pictet blijft al met al neutraal over zowel aandelen, obligaties als cash, en blijft overwogen in goud. Het edelmetaal ligt in absolute termen op recordhoogte, maar uitstekende fundamentele factoren en de vraag naar gediversifieerde activa suggereren volgens Pictet dat er nog opwaarts potentieel is. De analisten verwachten dat het edelmetaal tegen 2025 zal zijn gestegen tot $2500 per ounce.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.