Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Portefeuilles Menno van Hoven, 10 aug 2020 18:00

Dividendportefeuille | Herstelweek met uitblinker Parker Hannifin

0 0 Leestijd ongeveer

De Dividendportefeuille won op weekbasis 1,5%, waarmee het verlies in 2020 is teruggebracht tot 5%.

Kwartaalcijfers zorgden voor flinke koersverschuivingen, waarbij met name de grote uitblinkers het onderspit dolven. Positief nieuws kwam er van de Amerikaanse industrials, met Parker Hannifin als grootste stijger na cijfers.

De stroom kwartaalcijfers piekte eind vorige week en zorgde voor negatieve koersbewegingen voor onder meer Henkel en Becton Dickinson. De cijfers van Bristol-Myers Squibb en Parker-Hannifin werden juist wel goed ontvangen door beleggers.

Bristol-Myers Squibb

Farmaceut Bristol-Myers Squibb verhoogde zijn outlook op basis van een voorzien herstel van patiëntbezoeken aan ziekenhuizen, wat de verkoop van medicijnen zal stimuleren. Voor het lopende boekjaar rekent Bristol nu op een wpa van $6,10-6,25 per aandeel, iets meer dan drie maanden geleden werd voorzien. De k/w komt zodoende uit op minder dan 10 bij een beurskoers van $61,82, waarmee het aandeel zonder meer koopwaardig blijft met een dividend van 2,9%.

Parker Hannifin

De grootste koerssprong was voor industrial Parker Hannifin, die 11% aandikte op weekbasis na sterke resultaten over het jongste kwartaal en met een koers van $204 weer in de buurt komt van de all time high uit februari. De breed gespreide producent van systemen en technologie op het gebied van aandrijving en besturing boekte een omzet van $3,16 mrd in het jongste (vierde) kwartaal, veel beter dan de consensus van $2,88 mrd. Ook de winst per aandeel van $2,27 was veel beter dan de $1,51 waar analisten op rekenden en de operationele cashflow doorbrak voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf de grens van $2 mrd.

Vanaf het coronadieptepunt van $93 verdubbelde de beurskoers inmiddels ruimschoots en werd het eerdere forse koersverlies van dit jaar volledig weggewerkt. Analisten reageerden positief op de jongste resultaten en verhoogden massaal hun koersdoelen. Daaronder Jefferies, dat denkt dat het aandeel $250 waard is. Met een zeer solide balans, ijzersterke cashflow en prima groeivooruitzichten op lange termijn blijft Parker Hannifin een kernpositie in de Dividendportefeuille.

Tecan en Coloplast

Tecan komt 12 augustus als een van de laatste aandelen met kwartaalcijfers en wordt volgende week nog gevolgd door Coloplast, dat op 18 augustus rapporteert. Het Zwitserse Tecan werd in januari gekocht voor de Dividendportefeuille en is inmiddels goed voor een rendement van 41%.

Twee aandelen noteren nog ex-dividend deze week: zowel Diageo als Honeywell op 13 augustus. Ook Honeywell kwam met meevallende cijfers en was op weekbasis een van de grotere uitblinkers met +8%. Ook PPG Industries en Union Pacific kenden een ijzersterke week, met koerswinsten van 9%.

Grootste dalers waren Becton Dickinson, dat 9,5% inleverde na cijfers, Coloplast en Reckitt-Benckiser. Deze laatste twee aandelen waren in 2020 hard opgelopen en beleggers namen simpelweg winst vanwege de hoge waardering.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!