Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Corona een katalysator voor videostreaming

0 0 Leestijd ongeveer

Digital TV Research denkt dat de omzet van de online tv-markt tussen 2019 en 2025 kan stijgen van $83 mrd naar $167 mrd. Naar verwachting stijgt de omzet in 2020 met $16 mrd.

Deze markt bestaat voor een groot deel uit online videostreamingdiensten met een abonnementsmodel, zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Digital TV Research verwacht dat de omzet van dit specifieke segment (SVOD) tussen 2019 en 2025 toeneemt van $48 mrd naar $98 mrd.

Katalysator voor videostreamingdiensten

Een van de belangrijkste aanjagers van de groeiende vraag naar videostreamingdiensten is gemak. Gebruikers kunnen zich eenvoudig aanmelden en de films en series zijn altijd beschikbaar. Daarnaast zijn de maandelijkse abonnementskosten relatief laag in vergelijking met onder meer kabelnetwerken en bioscooptickets. De coronapandemie bleek de afgelopen periode een katalysator voor videostreamingdiensten, waarbij steeds meer mensen volgens Robeco tegelijkertijd hun abonnementen voor reguliere televisie opzegden.

Een toenemend aantal gebruikers resulteert voor videostreamingdiensten in hogere maandelijks terugkerende inkomsten, wat de mogelijkheid biedt om meer exclusief materiaal toe te voegen. Naast licenties voor de nieuwste films investeren videostreamingdiensten daarbij steeds meer in de productie van eigen exclusieve series en films. Op deze manier kunnen videostreamingdiensten zich onderscheiden van de concurrentie, nieuwe abonnees trekken en gebruikers blijven boeien. Dit zal voor deze bedrijven volgens Robeco echter ook de grootste uitdaging zijn in de komende jaren, omdat de uitgaven hiervoor aanzienlijk oplopen.

Robeco denkt dat de groei van de videostreamingmarkt nog lang niet achter ons ligt, en verwacht dat er ondanks de forse concurrentie voldoende ruimte is voor meerdere dominante platformen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.